Rakousko všeobecně
Re: Rakousko všeobecně
škoda že u nás nám utíkaj peníze na usecích které ještě nestojí,,,, Modletice-Běchovice to by byl asi taky zlatej důl,,,
Segue 1.4 tce Grand Scenic
A proč nevybírat mýto nad 3,5tuny na Jižní spojce, Spořilovské,....
V diskuzi pod článkem je vidět, že i v Rakousku je spousta zelených protidálníčních militantních diskutérů se stejně nesmyslnou argumentací jako má Patrik. Dokonce bych řekl, že tam těch zelených je tam snad i víc než u nás.
Také je poznat, že hlavní problém je okolo Vídně, kde si spousta lidí postavila domy a tito pendleři dojíždějí denně za prací. Přitom je tam celkem slušná infrastruktura a další stavby budou následovat. Ty samé problémy se budou opakovat okolo Prahy a v dalších letech to bude jenom horší.
Také je poznat, že hlavní problém je okolo Vídně, kde si spousta lidí postavila domy a tito pendleři dojíždějí denně za prací. Přitom je tam celkem slušná infrastruktura a další stavby budou následovat. Ty samé problémy se budou opakovat okolo Prahy a v dalších letech to bude jenom horší.
Zdravim,
chtel bych se preptat na zkusenosti v dalnicemi v Rakousku v zime, koncem unora se chystam do Italie, a pojedu po A2 Wien - Villach a co jsem videl v lete, tak ta silnice jde i pres 1000 m n.m., coz bych ocekaval jako mensi komplikaci, napr. v porovnani s D1 u nas na Vysocine.. Jake jsou Vase zkusenosti, staci zimni obuti, nebo jsou povinne i retezy?
Dik
Martin
chtel bych se preptat na zkusenosti v dalnicemi v Rakousku v zime, koncem unora se chystam do Italie, a pojedu po A2 Wien - Villach a co jsem videl v lete, tak ta silnice jde i pres 1000 m n.m., coz bych ocekaval jako mensi komplikaci, napr. v porovnani s D1 u nas na Vysocine.. Jake jsou Vase zkusenosti, staci zimni obuti, nebo jsou povinne i retezy?
Dik
Martin
Pokud zrovna nebude vice jak nekolik hodin nepretrzite huste snezit, lze ocekavat, ze dalnice bude sucha, pri nejhorsim mokra.
Retezy potrebovat nebudete urcite.
Retezy potrebovat nebudete urcite.
-
Kubasssssssss
Souhlasím s kolegou, řetězy nejsou rozhodně potřeba. Jeli jsme tamtudy v únoru 2012 za hustého sněžení a průjezdnost byla celkem dobra. Sypače okamžitě vyrazily. I přes snahu sypačů sice zůstávalv na vozovce rozbredli snih na ktery padal novy, a to především v levém jízdním pruhu. Provoz zpomalil na zhruba 50-80 km/h. Po přejetí nejvyšších míst zpět v údolí sněžení ustalo a provoz opět zrychlil na 100-130 km/h. Nejhorsi to bylo za Gratzem pri stoupani. Jestli chcete, cela cesta je natocena na kaere tak mphu idelat nejake obrazky, ale vcelku se neni ceho bat.
D52, D43 v původní trase!
Super,
diky moc kluci
Martin
diky moc kluci
Martin
V rakousku se není čeho bát. Tam by musela dojtí asi nafta aby byly dálnice neprůjezdné či na řetězy. Jezdím do rakouska skoro pořád a vždy je to vpohodě. Dálnice jsou předem solené a když nestíhájí přesouvájí veškerou techniku na dálnice a hlavní silniční tahy. Na lokálních cestách pak vypomáhají zemědělci a mistní lidé sami.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Tak pokud pojedete pouze po dálnici, tak jsou řetězy opravdu k ničemu, protože jakmile by se to zhoršilo tak, že jsou řetězy potřeba, už dávno bude dálnice neprůjezdná - jednak to zablokují náklaďáky, které žádné řetězy (a často ani zimní obutí) nemají a navíc jak by všichni ti řidiči řetězy na té dálnici nasazovali?
Řetězy se ale v Rakousku mohou hodit na místních cestách, tam to někdy dokonce odstavujou policajti a dál pustí jen se řetězy, to se nám stalo jednou na Hintertuxu.
Řetězy se ale v Rakousku mohou hodit na místních cestách, tam to někdy dokonce odstavujou policajti a dál pustí jen se řetězy, to se nám stalo jednou na Hintertuxu.
Diky moc vsem za odpovedi, jsem si jenom neumel predstavit dalnici 2x tak vysoko jako nasi D1 na Vysocine 
Bude to ciste prujezd pres Rakousko na Villach do Benatek. Z Brna to vezmu pres BA, takze predpokladam klidny prulet.
Bude to ciste prujezd pres Rakousko na Villach do Benatek. Z Brna to vezmu pres BA, takze predpokladam klidny prulet.
Že vede A2, trochu výš než D1 přes Vysočinu, to si skoro nevšimneš, zvláště v noci. Jinak Bratislava je moc hezká, ale proč chceš jet z Brna do Benátek, přes Blavu?? 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Na A2 jsem jednou zazil poradnou prutrz mracen prave v tech zatackach dolu k Vidni. Vsichni v klidu zvolnili na cca 70, pockali az to prejde a pak zase zrychlili. A ze vede vys nez D1 bych neresil protoze to opravdu poznat neni.
A trasu Brno - Blava - Viden taky nechapu, protoze od Brna se Viden uz nekolik let projizdi po S1/S2 uplne mimo mesto. Rychlost je tam sice omezena na 80 km/hod. ale provoz byva plynuly.
A trasu Brno - Blava - Viden taky nechapu, protoze od Brna se Viden uz nekolik let projizdi po S1/S2 uplne mimo mesto. Rychlost je tam sice omezena na 80 km/hod. ale provoz byva plynuly.
Nerad bych vyvolal nejaky flame tady
zkousel jsem mnohokrat pres Mikulov, pak pres Breclav, oboji je tak nejak prast jak uhod, souhlas ze S1/S2 je supr, ale nez dalnice zacne tak jsem zazil nekolikrat neslusne dostihy, tak jsem se rozhodl ze to zkusim jeste pres Blavu, dle mapy to je mas o 15min delsi, tak uvidime.
flame - aspoň tu neusnem, když se neotevře letos ani km dálnice......
To si budete kupovat slovenskou dálniční známku?
Jinak k té dálnici v zimě: řetězy auto uveze a na dálnici hrozí jedině stojící kolona: tj. na dálnici s plnou nádrží, nějaké to pití a něco k jídlu.
To si budete kupovat slovenskou dálniční známku?
Jinak k té dálnici v zimě: řetězy auto uveze a na dálnici hrozí jedině stojící kolona: tj. na dálnici s plnou nádrží, nějaké to pití a něco k jídlu.
jop, Sk znamku, chvili jsem o tom uvazoval, jestli to nejsou fakt vyhozene 250kc.. ale nakonec jsem se rozhodl ze pri cene za cestu+nocleh, ktera je skoro 10k je to relativne zanedbatelna castka
navic po zpatecni ceste jeste tyz den odjizdim smer D .. a nevim jak ostatni, ale cim vice ujedu po dalnici tim jsem mene unaveny, takze se mi bude i tohle hodit
kazdopadne, mozna zjistim ze i tahle varianta neni idealni a nezbyva nez dostavet napojeni z Brna na rakouskou dalnici
navic po zpatecni ceste jeste tyz den odjizdim smer D .. a nevim jak ostatni, ale cim vice ujedu po dalnici tim jsem mene unaveny, takze se mi bude i tohle hodit
kazdopadne, mozna zjistim ze i tahle varianta neni idealni a nezbyva nez dostavet napojeni z Brna na rakouskou dalnici
Nevím jak dlouho si nebyl na naší D2 a pak jel tah BRA-VIEN ale tohle je cesta do pekel. Tam si rozhodně neodpočineš. A platit 10EUR za pár km to mi přijde principiálně trošku na hlavu. Ale tak proti gustu... 
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Největší ostuda bude až Rakouské dálnice budou končit z ničeho nic v jihočeském a jihomoravském poli, protože naši to napojení nepostaví ani za dvacet let.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
No tak abychom dodrzeli jistou miru objektivnosti. V Cesku bude letos (jestli se dodrzi to, co je na papire) v realizaci 101 km D a R komunikaci. Nemluve o rekonstrukcicha "dalnicnich" stavbach v jinych kategoriich (napr. I/11)...To je odhadem min. dvakrat vice, nez co se stavi/otvora letos v Rakousku.... Je to do znacne miry dano i tim, ze Rakusane uz dodelavaji jen ty posledni kousky dalnicni site, zatimco my jsem tesne za polovinou vyhledoveho stavu. Mame velky deficit a je nutne jej stahovat. Pojdeme se, spise nez brblat, soustredit na to, abychom jej co nejdrive stahli alespon na nejakou prijatelnou miru....
Nakouknul jsem na ty stránky Asfinagu a mají tam projekt, který jim příštích několik let zřejmě odčerpá podstatnou část rozpočtu - 19km východního obchvatu Vídně s 8km dlouhým tunelem pod Dunajem a přilehlým národním parkem za 1.8 miliardy Eur.
Naposledy upravil(a) Diaľničiar dne 3.3.2021 0:27:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odstranění neplatného odkazu
Důvod: odstranění neplatného odkazu
Siesa: nemyslím to nijak zle ale tvůj optimismus bych chtěl mít. Podívej se co bylo na papíře za posledních 5 let a co se stihlo? Nula nula nic. Z těch tvých magických 101, když se udělá 10% tak bude dobře. Viz. slavná stavba D1.
Hanes: ostuda už je to dlouhou dobu, a všichni to ví. Rakousko trápí jejich území kde je hlavně důležitý obchvat Poysdorfu. Ten jak slibili tak udělají do r.2016 a hotovo.
Hanes: ostuda už je to dlouhou dobu, a všichni to ví. Rakousko trápí jejich území kde je hlavně důležitý obchvat Poysdorfu. Ten jak slibili tak udělají do r.2016 a hotovo.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Jojo...bylo to ode me optimisticke vyjadreni... 
Mně se ten příspěvek siesa jakožto zběhlého debatéra na nováčka hanes líbil. Chce to trochu nadhled, posledních 5 let není normální vzorek = bártova éra ...
No je to proste tak no...neni duleztejch tri sta kilometru rozestavenejch staveb a pak zase deset let nic...radeji sto, ale vytrvale a kazdorocne 
Hlavně Rakousko ty úseky S10 a A5 rozhodně nestaví z důvody napojení na ČR, to by se taky nemuselo nikdy dočkat. Hlavními důvody výstavby S10 a A5 a je úleva svým obcím od dopravy (Freistadt, Rainbach im Mülkreis na S10 a Drassenhofen, Poysdorf na A5). V současné době Rakousko ani neplánuje dotáhnout A5 a S10 až na hranice. Výstavba navazujících silnic na české straně (R3, R52) se totiž nejméně v příštích 5 - 10 letech konat nebude.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Já to taky tak beru, nejsem odborník, jen zcela obyčejný uživatel silnic a dálnic a vyjadřuji svůj názor. Zdá se mi, že se spíše některým u nás spíše nechce, než, že by to nešlo.hh píše:Mně se ten příspěvek siesa jakožto zběhlého debatéra na nováčka hanes líbil. Chce to trochu nadhled, posledních 5 let není normální vzorek = bártova éra ...
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.