Ale no tak... Musíme si začít zvykat. Na autech frčí bílá a na silnicích zase kruháče všech tvarů!Marooned17 píše:Kdykoliv se na tento leták podívám, chce se mi zvracet. #múkúsilné
0309/III Borek - Úsilné (v provozu)
Re: 0309/III Borek - Úsilné (výstavba)
kot píše:Ale no tak... Musíme si začít zvykat. Na autech frčí bílá a na silnicích zase kruháče všech tvarů!Marooned17 píše:Kdykoliv se na tento leták podívám, chce se mi zvracet. #múkúsilné
.... Bílá?! Na autech ?!
V dnešní ČT info o tom, že JČ kraj se dohodl s majiteli spedičního areálu u Hůr o způsobu řešení místo vyvlastnění - nové napojení ze stávající I/34 po starých cestách mimo obce Hůry!! No nevím co na to vlastník komunikace a Policie - v místě připojení mimoúrovně D3 x I/34 bude sjezd a výjezd pro logistický areál? Napadá mně heslo "o nás bez nás" - proč se do toho montujou? Vrcholem zprávy byla informace, že buldozery sem vjedou na jaře 2016 
Ten zacatek vystavby za dva roky jsem taky moc dobre nepochopil. Myslel jsem, ze tyhle stavby jsou dobre pripraveny. Jo je vlastne duvodem takhle pozdniho zahajeni?
-
Marek Kubík
- Kontaktovat uživatele:
Nystrom: Zde odkaz na reportáž: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... ostavba-d3
Ale pánové, co se divíte? To je snad poprvé co vás překvapily "fundované" komentáře reportérů a novinářů.
Ne ted vazne...je to omyl reportera a v 2016 se bude uz jezdit (jak je napsano v letaku ke stavbe), nebo je to nejak odsunuto??
Nedovedu si představit to napojení na I/34 v místě MÚK. Spíš má asi majitel pozemků zálusk na napojení do prstence okružní křižovatky. Protože z I/34 se lze napojit jen pravý - pravý takže nic moc - příjezd od ČB, výjezd na Lišov.... To bude ještě zajímavý.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Však z tohoto důvodu byla taky MÚK přeprojektována, aby se do toho mohla napojit nějaká logistická zóna. To není náhoda, že místo dostavby se dělá fungl nová a méně kapacitní křižovatka.
R48 -> D48 se podařilo!
Někde v mediich jsem viděl projekt napojení a byla tam nová spojovací komunikace na MÚK I/34 s III/10577 - nevim na čem se dohodli, ale tohle by řešením bylo...
Martin z Ovy: ten projekt připravoval napojení z prstence do SV segmentu nad silnicí I/34, teď se jedná o jiný segment - JV. Zatím se slibuje napojení ze stávající silnice I/34, ale kdoví jak to nakonec bude.... Možností je napojení do stávající MÚK na I/34 jak píše mapman.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Oukej, jsou to tedy dvě rozdílné věci, beru tedy v tomto směru připomínku zpět.
Nicméně dál trvám na tom, že stavět novou MÚK místo dostavby té rozestavěné je prasárna.
Nicméně dál trvám na tom, že stavět novou MÚK místo dostavby té rozestavěné je prasárna.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Marooned17
Martin: Škoda, že jsme to nezjistili před platným ÚR. To bychom se bývali mohli odvolat...
ví někdo něco k tomu nekonečnému tendru? Nebo stále nic nového a komise bude hodnotit do hallelujah?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nevíte někdo o co se jedná
Kód: Vybrat vše
http://www.kraj-jihocesky.cz/index.php?par[id_v]=393&par[lang]=CS&par[id_tema]=17&par[id_urdeska]=7960D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
MickeyMouse
Doufám, doufám, že jde o to, aby se areál, který je teď nějak pololegálně napojen přes rozestavěnou MÚK Úsilné, mohl napojit jinak - je k němu potřeba postavit jinou silnici, která nebude napojená na D3, ale a I/34. Areál je ale tak blízko budoucí D3, že v jeho okolí platí stavební uzávěra.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Jak to vypadá se zahájením stavby podle letáku "9/14"? Nevíte, jak by se mělo začít stavět?
Jestli uděláme Akci Z, bude stavba zahájena, jinak ne.
D47 už máme, teď ještě D48
Tak fajn. Já mám v sobotu dopoledne volno. Kde si dáme sraz?Lenny píše:Jestli uděláme Akci Z, bude stavba zahájena, jinak ne.
Lenny píše:Jestli uděláme Akci Z, bude stavba zahájena, jinak ne.
Zajímalo by mě, jak je to se stavebním povolením na hlavní trasu. V letáku z března se píše, že je povolení jen na 1. část. To by znamenalo přibližně km 128,08 až 129,86, ale pak bylo v červenci vydáno stavební povolení na km 128,08 až 128,38 a na km 129,56 až 131,24 (tj. úplný konec stavby). Ale pak v září bylo vydáno další SP jen na některé objekty. Je už tedy opravdu vydáno SP na celou trasu?
mě by spíš zajímalo, jestli se někdy dočkáme podepsání smlouvy se zhotovitelem ...
Destabilizace ŘSD se velmi negativně projevila i v tomto tendru (stejně jako v tendru 0308/C) a věřte, že ta destabilizace není o vedení, ale o nejistotě a nedůvěře už většiny řadových zaměstnanců, kteří nevědí na čem jsou budou a to se projevuje i v jejich práci. Bohužel pro rozhodnutí hodnotící komise ŘSD ČR stále nedodalo potřebné a požadované podklady. Předpokládám, že když se soutěžící zachovají rozumně, tak že zahájení na jaře se podaří. Co se týče SP na 0309/III, mám povědomí, že už je vydáno komplet, ale musel bych to ověřit.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Tomáš Němec
Vypadá to na další komplikaci - opět se to týká toho logistického areálu. I když MD tvrdí, že to výstavbu nezpozdí...
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... ic/1144203
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... ic/1144203
"... Té (společnosti) rovněž vadí, že si stavba vyžádá zrušení jediné příjezdové cesty do části skladového areálu, kterou mohou využívat kamiony těžší než tři a půl tuny.
Podle rozhodnutí Jihočeského kraje je ale připojení k tomuto objektu černou stavbou, upozornil Neřold. Logistická společnost by ji proto měla na své náklady odstranit."
Do háje o co zase jde? Pokud je to pravda, tak jak to, že se tady provozuje x let černá stavba a nikdo o ničem neví? A nikomu nic nevadí
Podle rozhodnutí Jihočeského kraje je ale připojení k tomuto objektu černou stavbou, upozornil Neřold. Logistická společnost by ji proto měla na své náklady odstranit."
Do háje o co zase jde? Pokud je to pravda, tak jak to, že se tady provozuje x let černá stavba a nikdo o ničem neví? A nikomu nic nevadí