Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

dvs

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od dvs »

Tak rozhodci to dnes dnes nerozhodli...
novinky.cz píše:Rozhodčí soud v úterý navzdory očekávání nevynesl žádné rozhodnutí ohledně tunelu Blanka. Od stavební firmy Metrostav i od vedení Prahy si vyžádal další podklady. Jednání odročil na 11. dubna. http://www.novinky.cz/domaci/332212-o-b ... klady.html
Tak uvidímě 11.4.
PS: Asi měli obavy, že by dnešní rozhodnutí bylo považováno za aprílové...
kot

Příspěvek od kot »

No, říjen je asi nesmysl. Ať už s volbami či bez nich. Silně pochybuji, že by rozhodci rozhodli ihned po jednání. Písemné vyhotovení jim taky něco zabere. Zprovoznění na konci roku by byla výhra!
Sosa

Příspěvek od Sosa »

kot píše:No, říjen je asi nesmysl. Ať už s volbami či bez nich. Silně pochybuji, že by rozhodci rozhodli ihned po jednání. Písemné vyhotovení jim taky něco zabere. Zprovoznění na konci roku by byla výhra!
Skoro jako trefit prémii.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

kot píše:No, říjen je asi nesmysl. Ať už s volbami či bez nich. Silně pochybuji, že by rozhodci rozhodli ihned po jednání. Písemné vyhotovení jim taky něco zabere. Zprovoznění na konci roku by byla výhra!
Milý Kote,

s těmi volbami se to má tak, že pokud se neřekne, které volby má na mysli, tak .... :-)
Ne vážně, ani já nečekám, že by se dostavba táhla další 4 roky :shock:

Dle zákulisních info, uvedení Blanky do provozu bude okolo 1Q/2015, dokončení stavby o půl roku později. ALe kdo ví.....
pivko

Příspěvek od pivko »

Hezky se to té svini Hudečkovi vymklo z rukou, jen co je pravda. Do voleb to nebude a já pevně doufám, že si z něj za tohle opozice uvaří předvolební guláš.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

pivko píše:Hezky se to té svini Hudečkovi vymklo z rukou, jen co je pravda. Do voleb to nebude a já pevně doufám, že si z něj za tohle opozice uvaří předvolební guláš.
Mě by jen zajímalo, o kom si myslíte, že by to vyřešil rychleji. Protože Svobodu a spol. za snahu to řešit vyšetřují policajti.
xman

Příspěvek od xman »

Souhlasím. Jediný legální způsob, jak to vyřešit a nenechat se zavřít, byl dát to k rozhodčímu (čti "ve smlouvě dohodnutému") soudu. Byť to u nezasvěcené veřejnosti není populární a vede to ke zbytečným vulgárním odsudkům.
Správně by na to měl doplatit ten, kdo nezákonné vícepráce nařídil (tj. OMI za vlády Béma) a už neřešil, jak je podle zákona zasmluvnit.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Já to říkám jasně. Prosinec a uvidíme, zda i to bude reálné.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
pivko

Příspěvek od pivko »

xman píše:Souhlasím. Jediný legální způsob, jak to vyřešit a nenechat se zavřít, byl dát to k rozhodčímu (čti "ve smlouvě dohodnutému") soudu. Byť to u nezasvěcené veřejnosti není populární a vede to ke zbytečným vulgárním odsudkům.
Správně by na to měl doplatit ten, kdo nezákonné vícepráce nařídil (tj. OMI za vlády Béma) a už neřešil, jak je podle zákona zasmluvnit.
Jestlipak víte, že soud v těchto případech pouze deklaruje právo mezi účastníky a žádné nové právo mezi nimi nezakládá?

Takže buďto měl Metrostav to právo na zaplacení od začátku, nebo neměl. Rozhodnutí soudu na jeho existenci nic nemění. A když si už chceme hrát na ichtyly, pro OČTŘ nějaké rozhodnutí rozhodčího soudu není vůbec závazné. Takže možnost, byť samozřejmě teoretická, že maestro Hudeček půjde do tepláků, i kdyby těch rozhodnutí rozhodčího soudu měl třeba 10, samozřejmě existuje.

Ale pokud si na ichtyly hrát nebudeme, pak si nedovedu představit, že by v realitě mohlo být vedení magistrátu skutečně za dostavění Blanky odsouzeno. Na to se jenom úředníci vymlouvají, když se jim nechce dělat, nebo přijmout nějaké rozhodnutí. Většinou je to právní konstrukce tak chatrná, že se člověk směje nahlas. Asi tak jako, že úředník trestně odpovídá za to, že někde na silnici nesnížil rychlostní limit.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

pivko píše:Ale pokud si na ichtyly hrát nebudeme, pak si nedovedu představit, že by v realitě mohlo být vedení magistrátu skutečně za dostavění Blanky odsouzeno.
Po té, co byli odsouzeni úředníci za Opencard, zatímco bývalé vedení radnice za to není ani vyšetřováno, bych to tak jistě netvrdil.
bhs

Příspěvek od bhs »

Není naopak toto signifikantní ? Pokud vím, tak pan Hudeček není úředník ... :-)
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

pivko píše:Hezky se to té svini Hudečkovi vymklo z rukou, jen co je pravda. Do voleb to nebude a já pevně doufám, že si z něj za tohle opozice uvaří předvolební guláš.
Souhlas. Doufám, že tahle parta diletantů skončí v propadlišti dějin. A bude poučením pro ostatní, že když na něco nemám schopnosti a bojím se cokoliv rozhodnout, tak se nemám tlačit do významné rozhodovací funkce ........

Co se týče situace dostavby, tak z toho mám pocit, jakože teď chce Metrostav Hudečkovce na oplátku trochu vykoupat a vytřískat z toho něco navíc oproti původnímu návrhu. Teď jim nemůže nikdo nic vyčítat, že něco zdržují, to už zařídil ten neužitečný idiot sám .........
kot

Příspěvek od kot »

No jo, ale je vůbec v Praze někdo gramotnější kdo je ty diletanty schopen nahradit?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

To je otázka za 100 bodov .... nezbývá než doufat, že se něco dá dohromady.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

bhs píše:Není naopak toto signifikantní ? Pokud vím, tak pan Hudeček není úředník ... :-)
Ovšem také není z Bémovy party.
pivko

Příspěvek od pivko »

JirkaS píše:
pivko píše:Ale pokud si na ichtyly hrát nebudeme, pak si nedovedu představit, že by v realitě mohlo být vedení magistrátu skutečně za dostavění Blanky odsouzeno.
Po té, co byli odsouzeni úředníci za Opencard, zatímco bývalé vedení radnice za to není ani vyšetřováno, bych to tak jistě netvrdil.
Obviněni, nikoli odsouzeni. To je velký rozdíl.
Standa

Příspěvek od Standa »

Pivko: Já mám takový pocit, že už něco vyfasovali, ale jde to ještě k odvolacímu soudu. Hlavně, že na to máme tu parlamentní komisi, to jsem hned klidnější :) !

Kot, Dr Fe1: Taky jsem docela zvědavý, jestli se něco smysluplně volitelného ještě objeví... V eurovolbách mě zaujala strana "Antibursík - stop ekoteroru" :twisted: , ale viděl bych ji právě spíš do těch komunálek, než do EP.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

pivko píše:Obviněni, nikoli odsouzeni. To je velký rozdíl.
Už odsouzení, zatím ne pravomocně.
pivko

Příspěvek od pivko »

JirkaS píše:
pivko píše:Obviněni, nikoli odsouzeni. To je velký rozdíl.
Už odsouzení, zatím ne pravomocně.
Jo, jasně, tady jsem to trochu pomotal, myslel jsem nové vedení obviněné za opencard.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Praha a Metrostav se shodly na dokončení tunelu Blanka

Praha 8. dubna (ČTK) - Praha a stavební firma Metrostav se shodly na podkladech nutných k dokončení tunelu Blanka, které v pátek předloží rozhodčímu soudu. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Jiří Nouza (TOP 09). Jde o materiály, k nimž si při posledním jednání soud vyžádal další technické podrobnosti. Tentokrát by soud mohl vynést dílčí rozhodnutí. Podle Nouzy jednání spějí k tomu, že bude Blanka, která město vyjde zhruba na 36 miliard, dokončena do poloviny září. Opozice ale termín zpochybňuje. Metrostav dnes nechtěl jednání komentovat.
Metrostav zastavil práce na tunelu loni v prosinci. Od té doby řeší spory mezi stavební firmou a Prahou rozhodčí soud. Metrostav žádá proplacení dlužné částky ve výši 2,7 miliardy korun. Praha chce, aby arbitři rozhodli o planosti smluv týkajících se díla, a umožnili tak městu za práce zaplatit.
Kromě toho arbitři řeší také seznam a vyčíslení prací za 1,34 miliardy korun nutných k dostavění problematického tunelu. Na posledním stání si vyžádali doplnění technických podrobností, na nichž se obě strany sporu neshodovaly. Nouza dnes oznámil, že zástupci Prahy a Metrostavu si nesrovnalosti vyjasnili. V pátek seznam znovu předloží soudu.
Podle Nouzy se arbitři budou zabývat jak seznamem prací, tak první částí žaloby Metrostavu týkající se dluhu ve výši 1,2 miliardy. Dílčí rozhodnutí by mohla padnout do dvou týdnů. 'Nechci ale nijak předjímat postup soudu,' doplnil.
Blanka se původně měla otevřít na jaře. V současnosti vedení Prahy mluví o konci léta. Několikrát odkládaný termín závisí nejen na průběhu arbitráže, ale i na výstavbě dispečinků, která nabírá zpoždění. Metrostav už dřív uvedl, že obnovení a dokončení prací potrvá několik měsíců. Slibovaný termín zprovoznění Blanky proto opoziční zastupitelé a další kritici považují za nereálný. Předseda pražské ODS Filip Humplík tvrdí, že Blanka podle něj nebude dokončena dřív než na konci října. Volby do obecních zastupitelstev budou v říjnu. Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) termín zprovoznění trvale odmítá komentovat.
Praha a Metrostav se shodly na dalším postupu

Ve čtvrtek a v pátek se sešli zástupci Hl. m. Prahy a Metrostavu, aby si vyjasnili technické nesrovnalosti druhého vzájemného návrhu, který má umožnit Rozhodčímu soudu rychle rozhodnout a zhotoviteli co nejrychleji obnovit práce na tunelovém komplexu Blanka.

8. duben 2014

Jak uvedl po jednání náměstek primátora Jiří Nouza, s Metrostavem si vyjasnili všechny otázky, které jsou pro podání druhého vzájemného návrhu pro rozhodčí soud nezbytné.

„Jednání byla vedena na expertní úrovni a byly odstraněny rozdílné názory na rozsah prací, které budou provedeny v rámci druhého vzájemného návrhu. Shodli jsme se na tom, že tento návrh nemůže obsahovat objekty, které nebyly předmětem znaleckých posudků a nebyly tedy projednány na březnovém zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy. Obě strany vyjádřily souhlas s možností doplnění podání o případný poslední vzájemný návrh, který by řešil nutné práce vyžádané specifičností stavby. Mohlo by se jednat řádově o deset objektů. Druhý vzájemný návrh je jediná možná cesta ke zprovoznění tunelového komplexu Blanka na podzim roku 2014. Předpokládám, že toto souhlasné vyjádření bude oběma stranami podepsáno, aby mohlo být doručeno k Rozhodčímu soudu ve stanoveném termínu. Magistrát hlavního města Prahy i Metrostav vyvinuly maximální úsilí k dodržení všech zkrácených termínů. S Metrostavem panuje shoda i v tom, že pro obě strany zůstává základní prioritou co nejrychlejší obnovení prací na tunelovém komplexu Blanka a jeho zprovoznění v nejkratším možném termínu,“ uvedl náměstek primátor Jiří Nouza. Jak doplnil, předpokládaným termínem zprovoznění zůstává nadále září letošního roku.

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... alsim.html
Mike

Příspěvek od Mike »

v komentářích čtenářů časopisu Týden byl překvapivě uveřejněn komentář, patrně Pražana, který jako by chodil sem na forum 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

to Standa: Antibursík mě taky zaujal. Ale pro Evropu mi nepřijde úplně OK. Jsem moc zvědav na termín dostavby od Metrostavu. Ten by měl být dost reálný. Bude-li dlouhý má Antibursík šanci, jak říkáš v komunálních volbách by mohl uspět.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Docela rád bych věděl, jak došli k září. Jen si vezmu, že při přerušení na začátku prosince byl odhadovaný čas na dokončení cca 5 měsíců (prosinec-duben). Dnes se neví kdy se začne, ale dřív než v květnu to nebude. První měsíc bude pomalejší (technika je již jinde, stejně jako lidé) a tak se reálně začne pracovat v červnu. Přičtu-li k tomu 5 měsíců tak dnes je jasné že otevření je nejdřív v průběhu října. A to se neví, kdy bude řídící centrum a je-li už provozní dokumentace k tunelu vůbec objednána.
Takže si dovoluji konstatovat, že září je blbost.
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Pořád ticho po pěšině, tak jsem trochu zapátral o aktuálním stavu věci a našel např. tento odkaz.
http://www.prazskypatriot.cz/o-tunelu-b ... nerozhodl/
Uvidíme tedy v pátek 18.4. a snad už soud konečně aspoň v něčem rozhodne.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

včera bylo interview ČT24 s primátorem - stojí za shlédnutí - viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... et-penize/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“