Policejní Passaty a jiné rychlé stroje

Off-topic pokec
Odpovědět
Michal R

Re: I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)

Příspěvek od Michal R »

kuzzzma píše:Proč skutečná prasata v rámci správního řízení nevíte o čem mluvíte, tak lidi neoznačujte takovejma vyrazama!
Vy jste mohl jít do správního také, pokud máte pocit že pokuta byla neoprávněná. Což z Vašich slov cítím, když píšete společenská nebezpečnost '0'.

Jj presun :-) :roll:

Kuzzzmo, čtěte pozorně. Já jsem napsal, že "skutečná prasata si dokáží zařídit storno".... tedy, že lze za úplatek zařídit, že se vlastně nic neprojedná.... nic samozřejmě o tom, že lze vše projednat ve správním řízení. A samozřejmě nic proti lidem, kteří jdou do správního řízení!!!! Jasně, mohl jsem do toho jít taky, ale já nijak nemohu zpochybnit fotku s rychlostí 91 km/h. A tvrzení, že mě v průběhu předjížděcího manévru začali podjíždět, tak to neobstojí, bo jsem jel sám a kluci byli dva.... takže bych stejně ostrouhal.
Podstata sdělení je přeci jinde. Jsem přesvědčen o tom, že záměrně pomalá jízda v pravém pruhu, s cílem vyprovokovat k předjíždění, behem něhož zrychlím a donutím předjíždějícího buď zpomalit a zpětně se zařadit (což rozhodně nepovažuji za manévr zvyšující bezpečnost na slinicích) a nebo zrychlit a v tu chvíli vyfotit. A to je špatně.

to Martin z Ovy: Sorry, ale za šera sice poznám koncová světla passatu v kombíku, ale ža by byly vidět dvě koncovky výfuku, které by dávaly tušit 3,6 FSI - tak to tedy fakt ne. Já jsem spíše jsem kontroloval levé zpětné zrcátko, zda se někdo nepřibližuje rychle v levém pruhu a následně jsem šel na předjíždění. Nevím, jestli vy kontrolujete, koho zrovna předjížídte, já se spíše věnuji řízení a pohledu dopředu....
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejní Passaty

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Však v pohodě, je to tvůj boj. Nemám problém passaty poznat, neboť jejich rozpoznávací znaky jsou natolik markantní, že lze přehlédnout jen stěží (to už teď tak neplatí o SII), zvlášť v tak nízkých rychlostech, jakým 85 km/h na děleném 4-pruhu bezpochyby je.
Běžně skutečně nekoukám na každé předjížděné auto, ale pokud mi auto, které předjíždím (rozdílem rychlosti velmi malým, což jsem pochopil z tvého příspěvku) začne zrychlovat, začnu se zajímat, co za individuum se to vedle mě vyskytuje.
Nicméně ani mě se takovéto jednání nelíbí a považuji je za velmi hanebné.
A právě pro tyto případy se hodí on-board kamera, o které čím dál, tím více uvažuji.
R48 -> D48 se podařilo!
pivko

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od pivko »

Michal R píše: pokud se někdo pokusí předjet loudající se kamion, dopadne jako já v úterý, když jsem předjel na Lahovicemi směrem na Cukrák (je tam max. 80 km/h) auto co jelo 75 km/h, v okamžiku kdy jsem jej předjížděl znatelně zrychlilo, tak pro dokončení celého manévru jsem zrychlil tak. A Ejhle byl to policejní passat!!! Takže fotka, naměřená rychlost 91 km/h a 2 body v hajzlu....
V takovém případě se přestupek samozřejmě nestal, protože jsem se bránil protiprávnímu jednání řidiče Passatu, který porušil svou zákonnou povinnost nebránit předjíždění. Takže ve správním řízení by byla poměrně slušná šance na úspěch, tedy pokud se to stalo tak, jak říkáte. Nicméně, já těmhle historkám moc nevěřím, a zvláště ne, jestli tam byl Polcam, protože tam se nejen fotí, ale i nahrává a to by policajti byli sami proti sobě, protože takové video by se pak mohlo přehrávat ve správním řízení a jejich vlastní přestupek by byl jasný. Navíc v dnešní době nikdy nemůžou vědět, zda řidič taky nenahrává. A konečně při měření Polcamem se musí na nějakou dobu srovnat rychlost s měřeným vozidlem, takže kdybyste skutečně jen předjížděl a pak zase zpomalil, vůbec by to nestihli změřit. Taky skutečná rychlost bývá ještě mnohem vyšší, než naměřená protože oni to dělají tak, že srovnají rychlost na nějaké hodnotě a pak nahrávají, že se vozidlo vzdaluje, a tudíž je jasné, že jede přinejmenším tou jejich rychlostí.
Mike

Příspěvek od Mike »

jestliže jste zaplatil, tak neplačte
měl jste jít do správního, kam by pánové dodali záznam z kamer
a z něj by bylo jaksi poznat i to, že Vám při předjíždění zrychlili
takže buď by to bylo bránění předjíždění nebo souběžná jízda

nevím, kde tam končí praha, takže stačilo je vodit k té ceduli a bylo to bez bodů

každopádně na to abyste dotáhl takovouto marginálii k prekluzi ani nemusíte uplácet
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Mike píše:nevím, kde tam končí praha, takže stačilo je vodit k té ceduli a bylo to bez bodů
Praha končí přesně za super přechodem s padesátkou. Takže kdyby je stejným tempem chtěl dovést až k ceduli, tak by to bylo asi dražší :)

Jinak na Strakonické je vídám měřit často a provokování zrychlováním jsem u nich ještě neviděl. Jen jednou jsem viděl, že zrychlili, aby jim jeden pirát neroztlačil auto před sebou přímo do záběru.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Mike píše:jestliže jste zaplatil, tak neplačte
měl jste jít do správního, kam by pánové dodali záznam z kamer
a z něj by bylo jaksi poznat i to, že Vám při předjíždění zrychlili
takže buď by to bylo bránění předjíždění nebo souběžná jízda

nevím, kde tam končí praha, takže stačilo je vodit k té ceduli a bylo to bez bodů

každopádně na to abyste dotáhl takovouto marginálii k prekluzi ani nemusíte uplácet

Tož tak, souhlasím s tím, že jsem se měl podívat doprava a zjistit, co je to za vola, že najednou zrychluje. Je to moje smůla, kdybych je viděl, v pohodě zpomalím a nenecháme se vyfotit. Nejel jsem 150, ale těsně přes 90, tak bych zabrzdil v klidu pohodě...

Je fér taky uznat, že policajti nijak zvlášt neprudili, holt viděli relativně drahý auto a normálního chlapa, co spěchá domů za rodinou. Tak zkusili "... pane řidiči, doklady máte v pořádku, máte plnej počet bodů, jedinej přestupek před 4 lety. Jel jste přes o 11 km/h v obci více než bylo povoleno, tak to uděláme za 500 Kč (a dva body) a nebo to dáme do správního řízení? A já jsem v tu chvíli jasně věděl, že ztráta 2 bodů mě nijak netrápí a opruz a ztráta času díky nějakému správnímu řízení mi za těch pět stovek fakt nestojí. A taky jsem chtěl už jet... no a tak jsem to namístě zaplatit a odjel.

Až zpětně mi docvaklo, že to byla z jejich strany taková malá provokace a lehce mě to dožralo... No, je to pro mě poučení.

Celá tahle diskuze však vznikla ohledně neustále množícího se špiclování ze strany stát, zde v podobě jednak instalace úsekových měření na I/3, v mém případě v podobě lovu na kafku, co se nechá chytit v 91 km/h na naprosto bezpečném děleném čtyřpruhu... Kdyby borci s tři-šestkovými passaty více řešili například omezování ostatních úastníků silničního provozu neuvolněním levého pruhu, byli by dle mého názoru více užiteční. Nemluvě o tom, že by vedlo ke skutečné zvýšení bezpečnosti. Ale to by nebyla taková obajsněnost... že.

P.S. Abych nebyl špatně pochopen - nijak samozřemě neříkám, že nemají zastavovat a řešit někoho, kdy v Lahovicích jede 160 km/h....
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

souhlas, věčně předjíždím přes dva pruhy tam a pak zase zpátky, jako trotl a paní s cigárkem si jede na pohodu v prostředním.
Mike

Příspěvek od Mike »

Michal R píše: Až zpětně mi docvaklo, že to byla z jejich strany taková malá provokace a lehce mě to dožralo... No, je to pro mě poučení.
....
Musíte se k tomu stavět tak, že jejich primárním cílem není nějaká bezpečnost, ale vykázaná činnost.
A stejně jako vy se denně pohybujete v nějakém prostředí, tak oni se pohybují v tomhle ( včetně účelových výkladů a opomenutí )

nakonec jen OT
je dobře, že se ukázalo, že některé "jakobypojišťovny" příliš nefungují
a neberte to prosím jako reklamu, ale DAS mi v tomhle už 2x pomohl, ne tedy přímo s passatem, ale 1x úsekové, 1x pčr s bradavicí
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Na Českolipsku mají starou modrou OI s Polcam. http://liberec.idnes.cz/policie-radar-d ... zpravy_jan
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Lenny píše:Na Českolipsku mají starou modrou OI s Polcam. http://liberec.idnes.cz/policie-radar-d ... zpravy_jan
Přílohy
cl-policie-vybaveni-technika-polcam-kamera-radar-sluzebni-vuz-1403_galerie-980.jpg
cl-policie-vybaveni-technika-polcam-kamera-radar-sluzebni-vuz-1403_galerie-980.jpg (98.96 KiB) Zobrazeno 7760 x
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Další 3 nové superby (součást nákupu z ledna) dostali včera DO PČR Svojkovice, Chrlice a Chotoviny.
balance

Příspěvek od balance »

A kam jde ramer a kam ty dva Polcamy?
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Jelikož ve Svojkovicích mají ramer v normálné oktávce v barvách, v Chrlicích mají červenou neoznačenou jedničkovou oktávku, tak bych si troufl říct, že pujde na Chotoviny. Je to ale jen moje teorie.
balance

Příspěvek od balance »

Tu červenou OI jsem právě v okolí Brna už nějakou dobu neviděl, tak je možné, že se stala dárcem techniky ... ale spekuluju. 8-)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Já viděl tu červenou OI naposled loni v létě.
Každopádně, Svojkovice to asi nejsou ;)
Mike

Příspěvek od Mike »

sice to neni o pasátech, ale je to krásné shrnutí, kam se "to" dostalo...

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014050501
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Mike píše:sice to neni o pasátech, ale je to krásné shrnutí, kam se "to" dostalo...

Díky za odkaz, a ač lze v mnohém s D-Fensem souhlasit, tak to přeci jen trochu hrotí moc...

Ale jinak Miku díky za upozornění na službu DAS... Pořídil jsem si nové auto a k tomu tuto povedenou samolepku.
balance

Příspěvek od balance »

Mike píše:sice to neni o pasátech, ale je to krásné shrnutí, kam se "to" dostalo...
No nevím, půl stránky sra*ek o ničem ... a všechno vyřeší pochůzkář :crazy:
monin

Příspěvek od monin »

balance: taky mám stejný názor. Trochu děsivý článek. Už jen ten šílený úvod: je to trágédie, ale dáma si za toho může sama (= policajtka jedna blbá). To vypadá jako kdyby jsme byli někde v Rusku. Kde je lidí jako sra°ek a na nějakém jednom přiblblém životě naprosto nezáleží. Trochu mi příjde, že autorovi jde hlavně i o to, aby se na kalbu mohl dostat pohodlně károu, druhý den se po ní bez problému dostat zase domu a třetí den, až se z toho trochu probere a bude trochu při smyslech a půjde si někam pro nové hulení, tak aby si pak mohl pokecat na chvíli na rohu s pochůzkářkem o tom, jak je to vše stejně na pii.u. Do té diskuze pod článkem jsme raději ani nenakoukl
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mike

Příspěvek od Mike »

myslím, že jádro pudla je v tom, že "oni" tak prostě opravdu uvažují
tedy, zvednu plácačku a ono to zastaví, páč jinak...
a tady se holt stalo, že .... jinak
netuším, jak ten chlapec byl nebo nebyl sjetej, klidně to může být policejně-novinářské PR, páč fetku odsoudí každej a slušnej člověk by přeci neujížděl...
myslím, že myšlenka článku byla taková, že jestli je někde opravdu "známá firma", tak pochůzkář, kterej mu dá pokaždý když jde k autu líznout, má větší efekt, než namachrovanej simír, kterej de facto způsobí, že mu sejmou kolegyni
balance

Příspěvek od balance »

Mike píše:... myslím, že myšlenka článku byla taková, že jestli je někde opravdu "známá firma", tak pochůzkář, kterej mu dá pokaždý když jde k autu líznout, má větší efekt, než namachrovanej simír, kterej de facto způsobí, že mu sejmou kolegyni
Dá mu líznout a co? Užívání drog není trestné. A to pomíjím, že ani nemá pravomoc toto žádat. Musí ho odhalit až při řízení. A co udělá FETka pochůzkáři? Bingo ... ujede mu. 8-)
Tím nezavrhuji pochůzkáře, jen ať jsou, ale je to jen malá část řešení.
Proto zmíněný článek považuji za hodně slabý, protože je to teoretizování bez praktických úvah ... pokud teda bylo jeho cílem zamyšlení, co by měla PČR dělat lépe.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Dneska jsem potkal jednoho hnědého policejního superba v zúžení u Brna, který si to hasil na 80 v levém pruhu 130 km/h. Nikoho nesledoval, nikoho ani následně nezastavil, asi si řidič něco dokazoval...
Standa

Příspěvek od Standa »

Lenny píše:Dneska jsem potkal jednoho hnědého policejního superba v zúžení u Brna, který si to hasil na 80 v levém pruhu 130 km/h. Nikoho nesledoval, nikoho ani následně nezastavil, asi si řidič něco dokazoval...
Spíš jen provokoval a naštěstí se nikdo nenachytal :twisted: . A všichni škarohlídi můžou jasně vidět, jak jsou u nás disciplinovaní řidiči :) !
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A vy víte kam jel? ;-) a jak jste zjistil, že někde někoho nezastavil, to jste za nim taky jel 130 :?: :lol:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Pár set metrů před koncem omezení nepředjížděl nikdo, všichni jeli souvisle v dopravním proudu. Na MÚK Slatina nikde nestal, tu jsem projel, MÚK Brno-východ taky nic a na Rohlenku jsem taky projel a opět nic. Takže asi jen provokovat a machrovat, že my můžem a vy ne.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“