Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
Standa

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od Standa »

looki píše:... Jestli metro z Motola dál, tak až potom, co bude Déčko až na Náměstí Republiky, budou tramvajový tratě do Suchdola, na Jižňák, P6-P8, Václavák, Lihovar-Budějovická-Michle, Malešice apod. Až potom by přišlo na řadu Áčko z Motola (vlak nepočítám, to je státní investice).
Souhlas (možná až na TT na Václavák), ale ještě bych určitě přidal kompletní MO a alespoň Radlickou radiálu (současnou R1 - budoucí D0 nepočítám, to jde přes SFDI, jako vlak) ;) !
kalanis

Příspěvek od kalanis »

K vestibulům: Nějak mi na Petřinách chybí schody směr Vypich - koleje Hvězda a Markéta. To je docela slušný krmný potenciál. A nemuselo by to ani být tolik práce.
Jinak bez pardonu A prodloužit ještě o stanici na Bílou Horu a na ní dvě obratové, aby šlo rozvětvit.
ML90

Příspěvek od ML90 »

Echo24 píše o novém metru do Motola a plánech na stavbu linky D. V podstatě tam opakují to, o čem jsme tu již diskutovali včetně například toho, že současná plánovaná trasa linky D míjí nejhustší osídlení na Lhotce a v Modřanech. Ale jak už jsem psal - já osobně v tom až tak zásadní problém nevidím. Pro lidi bydlící v téhle části města by bylo super mít metro třeba na Sofijské náměstí, ale pro mimopražské je to k ničemu. Tady je bohužel potřeba nějaký rozumný kompromis.

http://echo24.cz/a/ifkpp/20-miliard-za- ... aveho-uhlu
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Standa píše:Námět pro anketu v tomto tématu: "Kterého z primátorů Prahy byste volili znovu?" s nabídkou posledních pěti (nebo i více ?) jmen. Jen by se tam asi neměla dávat varianta "ani jednoho", obávám se, že by s přehledem zvítězila ;) !
Snad si na ně vzpomenu:
Kasl
Němec
Bém
Svoboda
Hudeček
Krnáčová
To teda byl výběr.
Redispero

Příspěvek od Redispero »

Já bych byl pro primátora Vacka :-) Takový letenský tunel se za něj nestavěl ani čtyři roky…
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Asi nejlepší byl Němec se svým "situace je nadmíru výtečná" :lol:
monin

Příspěvek od monin »

Redispero: ale pokud si dobře vzpomínám, tak tam byly také problémy se zatékáním vody do kabeláže a zpočátku tam nefungovaly proměnlivé značky..
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Redispero

Příspěvek od Redispero »

To sice ano, ale do konce první pětiletky to stačili spravit a uvést do předčasného užívání...
P_V

Příspěvek od P_V »

JirkaS: ale pokud si dobře vzpomínám, tak tam byly také problémy se zatékáním vody do kabeláže a zpočátku tam nefungovaly proměnlivé značky.. :lol:
monin

Příspěvek od monin »

Redispero píše:To sice ano, ale do konce první pětiletky to stačili spravit a uvést do předčasného užívání...
:D Ale víš kolik to stálo úsilí, přesčasových hodin a akcí Z?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Standa

Příspěvek od Standa »

Tehdy asi ani akce Z nebyly, stačilo se jen správně zeptat, např.: "Soudruhu, chceš ke kultuře nebo na širokorozchodnou ? " ;)
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Dobrý den,
nevíte na koho bych se mohl /asi z TSK/ obrátit s požadavkem na přelajnování kruháče na chodově u OC?
A to plnou čarou asi takto: http://mapy.cz/s/hfIm

Ranní špička kdy je fronta pod OC až k BUSu, protože český řidič umí najíždět pouze pravým pruhem aby poté neuhnul první vpravo!!! je opravdu k vzteku a vznikají kolizní situace.
Stačila by tato drobná úprava VDZ a značka řazení do pruhů...
Je realné nějáky takový požadavek protlačit?
looki

Příspěvek od looki »

kuzzzma píše:Dobrý den,
nevíte na koho bych se mohl /asi z TSK/ obrátit s požadavkem na přelajnování kruháče na chodově u OC?
A to plnou čarou asi takto: http://mapy.cz/s/hfIm

Ranní špička kdy je fronta pod OC až k BUSu, protože český řidič umí najíždět pouze pravým pruhem aby poté neuhnul první vpravo!!! je opravdu k vzteku a vznikají kolizní situace.
Stačila by tato drobná úprava VDZ a značka řazení do pruhů...
Je realné nějáky takový požadavek protlačit?
Obrať se na místní úřad Prahy 11, dopravní odbor mít budou...přinejhorším ti řeknou kam jinam s tím jít..
Nosorožec

Příspěvek od Nosorožec »

kdysi jsem vytvořil tento návrh přelajnování, který by z toho kruháče udělal kruháč spirálový. bylo to součástí širšího elaborátu o spirálových kruháčích, který mi tuším teď publikovali v tištěné verzi Silnice-želenice (ale ještě jsem to nekontroloval).
Přílohy
15b.jpg
15b.jpg (175.87 KiB) Zobrazeno 6836 x
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Vidim velikánskej problém v těch šipkách .. v momentě kdy v levym bude šipka "rovně a vlevo" tak se určitě každou chvíli najde nějakej umělec, kterej to vezme doslova a zahne na kruháč do protisměru ;-) ale pravda je, že když člověk potřebuje jen ten kousek doprava za roh, tak je ten kruháč děsnej opruz a skoro se vyplatí najet levym a udělat 5/4 otáčky.
Standa

Příspěvek od Standa »

Jonáš: U VDZ existují speciální vzory pro OK s poněkud elipsoidním kruhem, které snad pochopí každý. Naposledy jsem to viděl na I/20 někde na výjezdu z ČB, ale je toho už celkem dost.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Na I/20 nevím, můj oblíbenec jo.
Království a půl princezny za 511.
Standa

Příspěvek od Standa »

Přesně tohle VDZ jsem měl na mysli, možná jsem to viděl někde jinde, než tam, co jsem původně myslel. Asi stárnu ;) ! Každopádně s tímhle snad už nikdo do protisměru nenajede.
kik

Příspěvek od kik »

kuzzma: Jo, tam to rano i odpoledne byva hoooodne zajimavy... Rano kolem sedmy cestou do prace to jeste jde ale odpoledni odjezdy z The Park kolem vyjezdu z parkoviste pod OC byvaji obcas dost o drzku. Kolega, co ridi, se radeji po nekolika koliznich situacich radeji drzi v pravem pruhu protoze pak hned odbocuje doprava a z toho leveho to vetsinou moc neslo.
Navic ten odbocovaci pruh doleva za zastavku BUSu smerem od KO je dost kratky takze kolem osme tam obcas stoji fronta skoro az pod OC a autobus, ktery chce zajet na odstavne parkoviste stoji nekdy pres vsechny pruhy, protoze ho do toho odbocovaku proste nikdo nepusti...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

To je hezká místní lidová tvořivost, ta šipka se zavináčem .. skoro jak to "NICE" pod barranďákem ;-)
Mike

Příspěvek od Mike »

právě jsem si přečetl, že nám zavřou půlku Vysočan kvůli mistrovství
objízdná trasa K Žžkovu - Spojovací
úžasné
ještě že nevyšla ta olympiáda, tohle jsem zachytil pozdě, takže se nemůžu na 14 dní vzdálit za hradby...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
pivko

Příspěvek od pivko »

Jo, taky mě tyhle sportovní a jiné akce, kvůli kterým se nedá nikam dojet neskutečně s.. štvou. Jako obyvatel Prahy z toho kromě dopravního opruzu totiž nemám lautr nic. Olympiádu v Praze v žádném případě nechci a doufám, že už tahle blbina magistrát přešla.

Ale chápu, že s tímto názorem jsem v menšině, protože lid si holt žádá chléb a hry.
ML90

Příspěvek od ML90 »

Inu tak to v demokratické společnosti bývá. Jednou musím strpět něco co se mi nelíbí a jindy si zase můžu zorganizovat něco co se mi líbí. To je přece naprosto normální.
Standa

Příspěvek od Standa »

pivko píše:... Ale chápu, že s tímto názorem jsem v menšině, protože lid si holt žádá chléb a hry.
Pokud jde o olympiádu tak to rozhodně ne, tady jsem v těžké menšině já se svým názorem "pro" ;) !
P_V

Příspěvek od P_V »

Standa píše:Pokud jde o olympiádu tak to rozhodně ne, tady jsem v těžké menšině já se svým názorem "pro" ;) !
Teď ještě kdo je zaplatí a zda se to vrátí. Poslední dobou se nějak nedaří - Athény, Soči... :)
Odpovědět

Zpět na „Praha“