I/4 Nová Hospoda, MÚK
Re: [D4] Mirotice – Třebkov – křižovatka s I/20
A je alespoň nějáký časový odhad ?
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
No, spíš až po zprovoznění stavby, bohužel
, ještě se nedá zahájit MPV před získáním společného povolení, takže to ještě 2 roky zabere... Pak to bude vhodné sladit s nějakým jiným výraznějším omezením na I/20, která se bude zkapacitňovat na 2+1 také po roce 2025... Snad alespoň tu náhradu mostu v Protivíně stihneme do doby zprovoznění D4... Bylo by trapné pustit D4 a do Budějovic muset přes Strakonice a Vodňany...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Achjo ta rampa Strakonice-Písek mi tam fakt chybí. Jezdím tak minimálně jednou do týdne a už je mi fakt protivné odbočovat doleva. To samé Písek-Strakonice. Ty levá odbočení jsou tam opravdu peklo.
Na mapách.cz se nám něco ohledně múk Nová Hospoda objevilo viz. https://mapy.cz/zakladni?x=14.0524396&y=49.3486232&z=17 . Ta rampa Strakonice-Písek vypadá dobře
. Bohužel to až na tu rampu nevypadá vůbec jako to co posílal Martini . A tahle https://mapy.cz/s/fumocegace rampa vypadá minimálně zajímavě. To by to nešlo vyřešit takhle https://mapy.cz/s/lecopusese ? Má někdo po dlouhé době k múk info ?
Domnívám se, že nešlo, jak bys tam pak připojil tu doprovodku?
Ono já mám na tohle malůvku. . S tím že počítám že II/604 bude pokračovat dál ke Strakonicím podél D4.
Nemám informace, že by se odchýlilo ŘSD od projektu co jsem posílal před časem. Bohužel mapy.cz to mají dle mého jen orientačně a vlastně špatně...
Tak mapy.cz radši ty plány úplně smazali https://mapy.cz/zakladni?x=14.0523065&y=49.3488248&z=17 .
Tak konečně se někde připravuje pořádná křižovatka tak, jak to má vypadat.
Můžeme mj. poděkovat i martinimu, který to pomáhal vyjednat.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :59:48.806
Můžeme mj. poděkovat i martinimu, který to pomáhal vyjednat.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :59:48.806
A nestačil by kruháč?
Takže od Plzně na 604 to bude otočkou o 720°? (a v jiných směrech podobně)
-
Vikingkiller
Ne, je to 720°, dvakrát dokola.
Spíš ten kruháč Písek -> Strakonice nebo Praha -> Plzeň je horší. Nebýt II/604 vznikne tam nádherná MIMOúrovňová křižovatka. Stejně je tohle nádhera, jen jsem čekal trochu dřívější realizaci než 2031-32.
PS. je to Jihočeský kraj
PS. je to Jihočeský kraj
ElWapp píše: ↑11.3.2024 14:15:53Vikingkiller píše: ↑11.3.2024 13:25:12Od Prahy na Plzeň je ten kruhák asi největší slabina zvoleného řešení. Písek - Strakonice nejede nikdo, tam vše jede po II/139 přes Dobev. Co se týče té otočky o 720°, spousta lidí to kritizovala, ale tento směr opět ti kdo to jezdí pravidelně nadjedou přes Šamonice, takže jde fakticky jen o nezemědělce z Třebkova, kteří nebudou chtít tou zkratkou po polní cestě a to se opět limitně blíží nule...Horší je, že se asi bude trvat na tom, aby to tam bylo na VLKP vyznačeno včetně toho směru na II/604 od Plzně, což to celé znepřehlední dost, ale uvidíme...
Odpovídám tady aby to nebylo až moc OT viewtopic.php?t=7783PetrN píše: ↑23.5.2024 13:28:21 NullDeVoide, tentokrát musím říct že máš pravdu a u MUK Nová Hospoda mi taky nedošlo že D4 volně přechází v S20. No takže přečíslujeme I/20 z Nové Hospody do Budějovic na I/4 a na Německo povede I/74? Stejně tak z Ohrazenic na Liberec D10, I/35 ukončíme v Ohrazenicích a na Harrachov povede I/75?Ne teď mě ale neberte vážně.
Arame, ono je asi ve finále jedno jestli se bez změny směru změní číslo dálnice D11->D37 a nebo z dálnice na "víceméně dálnici" pokračující ve stejném šířkovém profilu jako D4->S20 či D10->S35. Oboje je tak nějak divné
Změnit I/4 na I/74 ?! To už snad ne, mě ten přechod v S20 snad ani nevadí, spíš bych uvítal aby se dostavěla D4 do Strakonic a v múk Nová Hospoda byli ty rampy Str -> Prg 2 pruhové aby to z té Strakonické D4 volně navazovalo na tu Pražskou. Čímž samozřejmě myslím i to že by musela mít D4 v určitém úseku ve směru na Prahu 8 pruhů. Což by se samozřejmě dalo uskutečnit už při stavbě "I/4 Nová Hospoda, úprava MÚK" aby jsme to na tu Strakonickou D4 měli připravené. Samozřejmě že tady znovu básním o D4 na Strakonice ale jak píšu ve svém podpisu "D4 Má být minimálně do Strakonic.".....
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
darwousek: Osobně bych to viděl spíš tak, že by 4pruh D4 jel rovně na Strakonice a nad ním by byla S20, a prostě plnohodnotné „dálniční“ křížení 2 4pruhů, s tím, že Písek ↔ Praha by bylo posíleno, komfortnější odbočení.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Když já si myslím že nemá cenu rozdělávat tu relaci Písek - Praha. Sice by bylo fajn kdyby to fakt bylo D4 <-> D4 a S20 <-> I/20 ale nemá cenu ničit tu dnešní podobu. Spíš bych toho využil a snažil se upravit tu stávající podobu.
Ještě k plánované přestavbě toho křížení D4x20x4.
Jak je tam v plánu ten kruháč vložený do SZ kvadrantu a do ramp, tak ten je tam kvůli tomu, že do rampy nemůže být připojeno nic.
Než martini přišel s kruháčem (btw ten to naštěstí vyřešil a může ta křižovatka vzniknout
), tak jsem navrhoval tohle, ale to právě bylo proti normám.
Perličkou je, že 50 km vedle začneme nejspíš letos stavět přesně tohle řešení také na novostavbě v rámci MÚK České Vrbné.
Prostě české normy... nikdy nezklamou, včerejší jsou už dávno přežité a ohebnější jsou více než ty ženy, co se zkroutí i do příručního kufru.
Jak je tam v plánu ten kruháč vložený do SZ kvadrantu a do ramp, tak ten je tam kvůli tomu, že do rampy nemůže být připojeno nic.
Než martini přišel s kruháčem (btw ten to naštěstí vyřešil a může ta křižovatka vzniknout
Perličkou je, že 50 km vedle začneme nejspíš letos stavět přesně tohle řešení také na novostavbě v rámci MÚK České Vrbné.
Prostě české normy... nikdy nezklamou, včerejší jsou už dávno přežité a ohebnější jsou více než ty ženy, co se zkroutí i do příručního kufru.
Re: PPP na D4 - výstavba
Proběhl někde výkres plánované MÚK Nová Hospoda, ze kterého by šlo vůbec usuzovat o přípravě na případné zkapacitnění I/4 na Strakonice? Neviděl jsem nic jiného než nákres z letáku ŘSD, ze kterého to teda nevyplývá
Tak pod most I/20 se nějaké 4 pruhy vejdou i se směrovým dělením, ale už se tam nevejdou průpletové pruhy. Pak je problém s geometrií nadjezdu na rampě Strakonice-Praha přes hlavní trasu čtyřpruhu, ale ten by se dal taky asi vyřešit. Koordinačku z konceptu DUSP bych měl 
V plánu není to ne, ale jednoho dne doufám že se toho dočkáme. Co vím tak i MÚK se stavěla tak aby se případný 2. pás vešel, jen jsem měl strach aby to tou rekonstrukcí "nezmařili".
Nevím jestli tomu tak opravdu je ale je odděleno
A zdá se mi že ŘSD ty pozemky všechny dokonce i vlastní, že by to bylo tak rychle ? Podle bližšího infa z KN se tomu tak 14.8. fakt stalo 
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2024-09-23 184357.png (335.73 KiB) Zobrazeno 2917 x