VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Re: VMO: Žabovřeská I, II. etapa
Celé to levé odbočení je uplně na... navíc tam je žluté světlo které si bliká jak chce. Od začátku jsem psal, že to je kolizní místo. Stačilo ho udělat jinak a ve větším oblouku. Je to prostě místo kde ty nehody budou vznikat a bylo to jasné od začátku.
- Přílohy
-
- 00.jpg (141.97 KiB) Zobrazeno 5485 x
-
- 01.jpg (92.08 KiB) Zobrazeno 5485 x
-
Triklinický
Ve Wilsonově lese v Brně se za měsíc otevřou po pěti letech tři stezky. A propojí nadzemní galerii části velkého městského okruhu Žabovřeská, kde vznikl jedinečný a zcela nový park.
https://www.facebook.com/watch?v=2122705698169473
https://www.facebook.com/watch?v=2122705698169473
Až se výsadba zazelená spolu s trávníky, bude to opravdu pěkné místo...
Náš oblibený seriál pokračuje. Není týden aby se zde nestala nehoda. Ok stane se ale že by na to upozorňovalo nějak značení ? Vuuuubec. Ja mam pocit že "řízení" tunelu je 0. To jsem jel okolo kdy už přijížděli hasiči cca 10:30. Žádná blikající předzvěst. žádné snížení rychlosti. Naposledy jsem jel a dělali tam blokové čištění taky to jelo v normálním režimu. Ach jo.
- Přílohy
-
- 01x.jpg (163.74 KiB) Zobrazeno 4648 x
-
- 02x.jpg (165.98 KiB) Zobrazeno 4648 x
15.4.2025
Kousek od rušné silnice vládne klid. V Brně otevřeli nový park i pěšiny (u Zabovřeské a Wilsonova lesa)
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pesi-t ... pravy_krut
Kousek od rušné silnice vládne klid. V Brně otevřeli nový park i pěšiny (u Zabovřeské a Wilsonova lesa)
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/pesi-t ... pravy_krut
Zedňa
Vypadá to přímo luxusně ! 
Tak se to již zelená. Jarní proměna neutěšenosti v útěšnost.
-
StavošUskanski
Chtěl jsem projet tu novou cyklostezku podél Žbovřeské. Na levém břehu. Na konci na cyklistu čeká toto:![Obrázek]()
Nevím jak je to myšleno, ale do tunelu na kole fakt nepojedu. A 300 m do křižovatky kolo taky nepotlačím. Pak se divíme, že cyklisti na značky zvysoka kašlou. Tolik miliard to stálo... a jako vždy.
Nevím jak je to myšleno, ale do tunelu na kole fakt nepojedu. A 300 m do křižovatky kolo taky nepotlačím. Pak se divíme, že cyklisti na značky zvysoka kašlou. Tolik miliard to stálo... a jako vždy.
- Přílohy
-
- P_20250516_163035.png (732.67 KiB) Zobrazeno 3188 x
Rozhodně nejedete do tunelu ale jedete dál po chodníku (pravda spolu s chodci stejně jako na nové části u řeky), podjíždíte most pod křižovatkou Hlinky a vyjedete u Vodáren a pokračujete dál. Třeba k Anthroposu a po pravém břehu Svratky na Starý Brno nebo do Nového Lískovce.
Ale třeba máte fobii, nevím
Ale třeba máte fobii, nevím
-
StavošUskanski
Po chodníku? U "stavby desetiletí"? Tak tomu říkám řešení. Měl jsem za to, slovo chodník je odvozeno od slova chodit.
Každá stavba má svou hranici. Navíc tady je nějaké rozhraní etap. Byl tam v plánu nějaký vodácký kanál... nechá se dohledat i vizualizace. Ale to je úplně jiný záměr, jiný investor, jiné peníze... Nic není hned. Buďte rád za provizorium po chodníku. Jinde jsme na tom hůř.
Naposledy upravil(a) Beekee dne 19.5.2025 14:19:44, celkem upraveno 1 x.
-
StavošUskanski
Budu. Do té doby než nějakou hlavu pomazanou napadne tam nahnat četníky. Protože pro ně to bude bezpracný zisk.
Vlastně se trochu divím, že tam už nevybírají.
Vlastně se trochu divím, že tam už nevybírají.
Je důvodem této kolony výhradně to že se z Pisáreckého tunelu na Žabovřeskou připojuje jedním pruhem, zatímco z Bauerove vedou pruhy dva? Přijde mi že ano. Ráno tam nejezdím, ale když jsme měl náhodou tu čest kolem 8h, trochu se to štosovalo, ale ne v takové míře... MYslím že by se fakt měl někdo reálně zabývat možností přeznačení pruhů na 2 z Pisáreckého tunelu a 1 z Bauerové
Jezdím dřív, ale že by to stálo přes celý tunel, to jsem nezažil. To že se brzdí do kolony uprostřed tunelu, to jo.
Nedokážu posoudit, zda by prostá úprava na 2 průběžné pruhy od tunelu nevedla ke kolonám od Bauerové.
Ale něco by se s tím udělal mělo... něco takového by smysl nedávalo? Přijde mi, že by se to mohlo nějak vejít.
Nedokážu posoudit, zda by prostá úprava na 2 průběžné pruhy od tunelu nevedla ke kolonám od Bauerové.
Ale něco by se s tím udělal mělo... něco takového by smysl nedávalo? Přijde mi, že by se to mohlo nějak vejít.
Od Pisáreckého tunelu vjíždí do tunelu Hlinky a dále na Žabovřeskou dvojnásobek (ne-li ještě více) toho co přijíždí od Bauerove, takže jeden pruh by neměl být absolutně žádný problém (aktuálně pocitově ty dva pruhy z Bauerove na vjezdu do tunelu Hlinky pocitově zejí prázdnotou)... Už dříve před zúžením Poříčí bývala Bauerova nejméně vytíženou částí trasy VMO a stoprocentně se to nezmění do doby než bude možná někdy tunel Červený kopec. V porování s tím Pisárecký tunel je s intenzitami úplně někde jinde. Tento nepoměr se podle mě ještě zvýraznil se zprovozněním Žabovřeské kdy se tudy zvýhodnily relace sever-jih (na D1) či západ(D1)-východ Brna.
Ostatně obdobným případem, kdy jede dominantní proud z VMO na radiálu ve dvou pruzích a jen jeden pruh pokračuje po VMO je na MÚK Porgesova x Sportovní u Královopolského tunelu. Toto bych řekl že je obdobný případ, ale ještě s většími poměrovými rozdíly... Něco takového asi bude jednou i na MÚK Bratislavská radiála (dominantní směr opět z VMO od Vinohrad na radiálu k D2)
Beekee: takové harakiri s uzavíráním prostředních pruhů tam podle mě není třeba vymýšlet, prostě 2 z tunelu, 1 z Bauerky, z těch třech pak ať zůstanou průběžné klidně ty dva levé co přijíždí z tunelu, levý bude teoreticky prázdnější, tak se do něj připojí rampa z Hlinek... Tzn. zjednodušeně jen přemalovat vjezdy do tunelu Hlinky, nic dalšího neměnit a bude to fungovat podle mě velmi dobře...
Ostatně obdobným případem, kdy jede dominantní proud z VMO na radiálu ve dvou pruzích a jen jeden pruh pokračuje po VMO je na MÚK Porgesova x Sportovní u Královopolského tunelu. Toto bych řekl že je obdobný případ, ale ještě s většími poměrovými rozdíly... Něco takového asi bude jednou i na MÚK Bratislavská radiála (dominantní směr opět z VMO od Vinohrad na radiálu k D2)
Beekee: takové harakiri s uzavíráním prostředních pruhů tam podle mě není třeba vymýšlet, prostě 2 z tunelu, 1 z Bauerky, z těch třech pak ať zůstanou průběžné klidně ty dva levé co přijíždí z tunelu, levý bude teoreticky prázdnější, tak se do něj připojí rampa z Hlinek... Tzn. zjednodušeně jen přemalovat vjezdy do tunelu Hlinky, nic dalšího neměnit a bude to fungovat podle mě velmi dobře...
Jinými slovy, průběžný okruh bude stažen do připojováku. To se mi na tom nelíbí. Nevím že by někde bylo, že okruh nepokračuje ani jedním průběžným.
Samozřejmě by nebyl problém stáhnout ten levý z Pisáreckého tunelu, to už je asi jedno... Jen by byl větší tlak na ten levý pruh u připojení rampy z Hlinek
Na kole jezdím každý den. Ten chodník mě neuráží počítám s pokračováním. Co mě uráží je odbočení na Hlinky ale to jsem tady psal.
Za mě 2 pruhy z Pisáreckého tunelu a skončí levý. Podle mě by to šlo v pohodě přeznačit. Za mě je největší problém, že se všechno tlačí do levého pruhu. Pak je totiž ještě rampa z Hlinek a ta na zelenou má taky docela provoz.
https://screenrec.com/share/pLrQc7l0bX
https://screenrec.com/share/y0RQknOqCT
Za mě 2 pruhy z Pisáreckého tunelu a skončí levý. Podle mě by to šlo v pohodě přeznačit. Za mě je největší problém, že se všechno tlačí do levého pruhu. Pak je totiž ještě rampa z Hlinek a ta na zelenou má taky docela provoz.
https://screenrec.com/share/pLrQc7l0bX
https://screenrec.com/share/y0RQknOqCT
-
StavošUskanski
"Ten chodník mě neuráží počítám s pokračováním.". Jestli je to reakce na mne, tak mne to uráží. S pokračováním samozřejmě taky počítám. Takovým, že nějakou horkou hlavu napadne tu značku sundat a ceremoniálně hodit do řeky. Ale myšlenkový pochod, který ji tam nechal instalovat - to mi hlava nebere. Komu tím kdo chtěl prospět?
To je záhada.
To je záhada.
Další z ukázek, jak funguje koordinace staveb v Brně - na podzim se patrně zavřou Pisárecké tunely a objížďka bude přes Pisáreckou. A hle, budeme tam stavět chodník, ale to nevadí, že to bude dohromady... "Obě stavby můžou klidně vznikat souběžně. Dlouhodobě usilujeme o to, aby byl chodník vybudovaný ještě před uzavřením tunelu. Nicméně to nejsou natolik související stavby, aby případně nemohly vznikat zároveň," sdělila Brněnskému deníku Rovnost starostka Nového Lískovce Jana Drápalová.
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... tunel.html
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region ... tunel.html
Tak tedy to je hezká "práce"... 
Tohle téma se řeší pořád dokola, a odpověď je pořád stejná. Staveb je prostě tolik, že nějaký kolize budou vždycky. Chceme-li dohnat ty všechny letitý dluhy, který na infrastruktuře máme, je potřeba stavět co nejvíc. Jiný řešení není.
Docela běžně se dělá to, že když se připojují 2 pruhy do 3 průběžných, tak ten vnitřní se připojí do průběžného s dáním přednosti a ten vnější připojovací se zanoří později nebo se z něm průběžný stane. Viz třeba na příjezdu do Prahy a napojení na Šterboholskou. Při ukončení levého pruhu z Pis. tunelu je přes ním dost volného prostoru na protažení cca o 50 metrů, někteří experti co to valí z tunelu 100 tudy i suverénně předjíždí. Tím je nechci obhajovat, ale prostor na řešení tu jednoznačně je.
- Přílohy
-
- Napojení z pis tunelu do Hlinek
- napojeni-pisarecka-hlinky.jpg (96.61 KiB) Zobrazeno 1026 x
Jaké připojení na Štěrboholskou? Snad nemáte na mysli tuto nebezpečnou hrůzu?? Toto fakt ne, v žádném případě! Ne tady jednoznačně 2 z tunelu, 1 z Bauerove odkud je reálně poloviční provoz oproti rampě z tunelu... ale to se už opakuju. Na vedení 4 pruhů souběžně tak aby se až po 200m stáhly do 3 pruhů tam místo není.