Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
dobrenz

to jonas :

Příspěvek od dobrenz »

Jonasi tys asi velkej cestovatel. Co rikas napr. München nebo Berlin? Apropo nejezdi auto nad tunelem prave proto, ze musi taky do tunelu nekudy vyjet a vjet? proste cesko je paradox - viz Modranska - komous postavil lavky k tramvaji pres silnici. A pak co prisla k moci tady ta ceska proletarska-populisticka elita tak namalovala na silnici i prechody. Ovsem nejkrasnejsi ukazka ceske blbosti je Prechod na I/4 Praha Zbraslav...To mohl vymyslet jen odbor dopravy MHMP.... A tam pracuji fakt inteligenti. Mel jsem tu cest je potkat...
MPMP

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od MPMP »

dobrenz: já znám z tohole fóra taky jednoho "inteligenta", kterého bych raději ani neznal. ;)
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše:...
Kromě toho vypnutím(zrušením) SSZ ty chodce upřednostníte ještě více, protože na přechodu mají před IAD jednoznačnou přednost a to kdykoliv, zatímco v současném stavu tam mají červenou.
....
a z tohohle jsou ty největší průsery
neboli mediální "absolutní přednost" už i zde :roll:
Standa píše:....
a čas od času tam dávat pokuty neukázněným chodcům
tak toho se v čechách nikdy nedočkáme, aby byl pokutován chodec, cyklista nebo nedejbože matka s kočárkem
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

V republice jsou lidi ukáznění, za to jak jsem měl možnost poznat ve Francii či Anglii se na nějakou červenou zelenou na přechodu nehledí, prostě nic nejede, tak jdeme...
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Lenny píše:ve Francii či Anglii se na nějakou červenou zelenou na přechodu nehledí, prostě nic nejede, tak jdeme...
A tak to má být. Ale u nás s našimi rakousko - uherskými zvyklostmi je to něco nemožného. Tady musí stát občany za každou cenu šikanovat a bu...
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Mě se to líbilo v Oslu, na přechodech mají dokonce dvojitou červenou, přesto to nikdo neřeší a panuje obrovská tolerance ze trany chodců, řidičů i policie.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Mike píše:
Standa píše:....
a čas od času tam dávat pokuty neukázněným chodcům
tak toho se v čechách nikdy nedočkáme, aby byl pokutován chodec, cyklista nebo nedejbože matka s kočárkem
Naopak. Policii už jsem tam potkal několikrát, zjevně výhodné výběrčí místo.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mike píše:
MPMP píše:...
Kromě toho vypnutím(zrušením) SSZ ty chodce upřednostníte ještě více, protože na přechodu mají před IAD jednoznačnou přednost a to kdykoliv, zatímco v současném stavu tam mají červenou.
....
a z tohohle jsou ty největší průsery
neboli mediální "absolutní přednost" už i zde :roll:
Kde je v mém příspěvku něco o "absolutní přednosti"? Já jen napsal, že chodec má na přechodu bez SSZ před vozidlem přednost, a to má. Že nesmí "vlítnout" autu pod kola, to samozřejmě nesmí, ale nemusí stát na okraji chodníku a 40s čekat, až padne zelená. 8-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše:Naopak. Policii už jsem tam potkal několikrát, zjevně výhodné výběrčí místo.
Jistěže, stejně jako ráda číhává u těch různých pakáren "cyklisto spadni z kola". Ovšem člověk, co jezdí jen autem, to asi nemá šanci zaregistrovat 8-)
adamos

Příspěvek od adamos »

Mike píše: tak toho se v čechách nikdy nedočkáme, aby byl pokutován chodec, cyklista nebo nedejbože matka s kočárkem
Za svojí chodeckou kariéru jsem byl už dvakrát pokutován za přecházení na červenou (50 a 100 Kč) a jednou na kole za jízdu jednosměrkou na Sterém městě (100 Kč). Vlastně jsem policii nechal vydělat víc jako chodec než jako autořidič :-)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Chodce bych pokutoval za přecházení na červenou či na NEBEZPEČNÝCH místech od 500 Kč a výš. Oni by si to pak zapamatovali. Denně vídám takové chodce, kteří si jdou, skutečně kde se jim zlíbí a ještě k tomu se šourají a spoléhají na to, že je nikdo nepřejede. Absolutně žádný oční kontakt s autem, prostě si jdou.....
Co se týče cyklistů, ti by měli mít přes Staré město skutečně nějakou dobrou kvalitní cyklostezku bez kontaktu aut. To by fakt chtělo, aby se začlo na tom kole jezdit do práce.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

video, kde je krásně vidět, že to jde i bez SSZ :jidlo:

provoz na křižovatce Klárov
http://www.youtube.com/watch?v=W75QISXcvL4
ale je tam spousty "špatných" průjezdů křižovatkou :crazy:
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Prý se na Klárově má dělat SSZ. Před několika lety ale byla údajně zamítnuta kvůli blízkosti Úřadu vlády.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Proboha, tam si ty světla snad radši ani nepředstavuju. Zase je fakt, že na odbočení do Valdštejnské už jsem viděl bouraček až hanba.
Království a půl princezny za 511.
Standa

Příspěvek od Standa »

Bobek píše:Proboha, tam si ty světla snad radši ani nepředstavuju. Zase je fakt, že na odbočení do Valdštejnské už jsem viděl bouraček až hanba.
Tam je krizové místo: kolona z Chotkové čekající na odbočení vlevo k vládě občas pouští protijedoucí auta odbočující do Valdštejnské, ale ve volně průjezdném pravém pruhu s tím už málokdo počítá (na videu je to krásně vidět vpravo dole). Všude jinde se to v tom chaosu poskládá.
pivko

Příspěvek od pivko »

A právě proto, když se jede ve směru od úřadu vlády, je mnohem lepší to vzít doprava už ulicí u Bruských kasáren - jako by jel člověk nahoru do Chotkový, ale pak to vzít doleva a šup do Valdštejnský. V 95 % je tohle rychlejší, než si razit cestu přes Klárov.
Standa

Příspěvek od Standa »

pivko píše:A právě proto, když se jede ve směru od úřadu vlády, je mnohem lepší to vzít doprava už ulicí u Bruských kasáren - jako by jel člověk nahoru do Chotkový, ale pak to vzít doleva a šup do Valdštejnský. V 95 % je tohle rychlejší, než si razit cestu přes Klárov.
Někdy sahá odbočující kolona v Chotkové ještě před tuto křižovatku a v podstatě tam hrozí stejné nebezpečí, jako při odbočování doleva na Klárově do Valdštejské. Ale většinou to určitě bude lepší, minimálně se tím ušetří jedno dávání přednosti při odbočování doprava.
michal

Příspěvek od michal »

Netušíte někdo náhodou, proč se v posledních dnech opakovaně dělaly neuvěřitelné kolony v ulici Sokolovská (vždy ráno, přes celé Vysočany kam až oko dohlédlo...)? Nějaký nový dopravní trend, nebo jen nějaké stavební aktivity na Českomoravské...?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

nemůže to souviset s uzavřenou Zenklovou a tento týden i Koněvovou? :crazy:
kuhe

Příspěvek od kuhe »

Shrnutí intenzit po Praze od Cityplanu: Hlavně SOKP a MO(JS).
http://www.cityplan.cz/cz/vliv-zprovozn ... 44662.html
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Na stránkách TSK-ÚDI se objevila ke stažení ročenka 2011, je tam spousta zajímavých informací (je tam jak PDF (200 MB), tak i webová verze).
http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/dopr ... y/rocenky/

Neměl jsem čas to studovat, ale intenzity 2011 tam jsou, zahlídnul jsem i graf/mapku tranzitních směrů (tranzit NA v relaci D1-D8 je stejně velký jako D1-D5 ... to jsem nečekal) ... atd atd

Jedna zajímavá upoutávka:
Ročenka ÚDI 2011 píše:Měření okamžité rychlosti s využitím pouze jedné kamery na jeden pruh a detekčních smyček bylo v Praze realizováno poprvé v roce 2010 v blízkosti tramvajové zastávky Ořechovka ve směru do centra města. V uplynulých 12 měsících bylo instalováno restriktivní profilové měření rychlosti na třech křižovatkách (Legerova – Rumunská, Sokolská – Ječná a K Barrandovu – Lamačova).
dvs

Příspěvek od dvs »

pp21 píše:Neměl jsem čas to studovat, ale intenzity 2011 tam jsou, zahlídnul jsem i graf/mapku tranzitních směrů (tranzit NA v relaci D1-D8 je stejně velký jako D1-D5 ... to jsem nečekal) ... atd atd
To odpovídá i tranzitu měřenému na hraničních přechodech - mapka viz http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 626#p59626
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ročenka ÚDI 2011 píše:Měření okamžité rychlosti s využitím pouze jedné kamery na jeden pruh a detekčních smyček bylo v Praze realizováno poprvé v roce 2010 v blízkosti tramvajové zastávky Ořechovka ve směru do centra města. V uplynulých 12 měsících bylo instalováno restriktivní profilové měření rychlosti na třech křižovatkách (Legerova – Rumunská, Sokolská – Ječná a K Barrandovu – Lamačova).
No dokonce si to dokážu představit i bez těch detekčních smyček, stačí si zkalibrovat perspektivu kamery (k tomu satčí pár čar na silnici) a dá se měřit rychlost rovnou ze serie snímků.
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Tak se nám zde http://goo.gl/maps/YKBk objevil nový LED megaboar:-(( Možná je tam už nějáký čas, ale dneska ráno mě praštil do očí. Tomu kdo to schválil bych nafackoval! Navíc je to v místě tvorby kolon v raní špičce, tedy čekám kdy někdo pojede radarových 80 a napere to do stojící kolony, protože přesně v tomdle místě se před připojením ze Spořilovské denně tvoří. Prostě MAGOŘI
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

holt praha si dělá co chce...
Odpovědět

Zpět na „Praha“