Soráč, ale ty máš fakt dost s tím kouzlem otevřené Evropy a brojením proti uvádění symbolů sousedních států. Jistě, že nechci, aby byl u Kaplice zase posed a na něm příslušník pomocné stráže VéBé a hlásil do vysílačky, že se k hranicícm blíží neznámá Škoda 105L oranžové barvy SPZ HKB 25-45.egelebege píše:Pokud máš Evropu projetou a stačilo ti mrknout do mapy a nikdy jsi nebloudil, tak je evidentní, že jsi se bez oválů bez problémů obešel.V čem je problém? Prostě pokud chci jet do Florenville tak tam jedu. Když mi stačí Charleville-Mezieres tak jedu jen tam. K čemu mi je symbol státu?Opravdu každý ví, že Charleville-Mezieres je ve Francii kdežto Florenville v Belgii?
Charleville-Mezieres je město velikosti Jihlavy u který mě taky nezajímá v kterym kraji leží. Nebo když pojedu z Hradce do Pardubic tak taky nepotřebuju na návěsti informaci, že budu přejíždět do jinýho kraje. V tom je kouzlo otevřený evropy, ale jak tak koukám tak tady je spousta lidí co stále kladou důraz na hranice a možná by i některý nejraději zas republiku obehnali plotem
Jistě, že je super, že jsou hranice otevřeny. A dokonce už tam nikdo nehlídá. Je super, že i u nás to vypadá stejně třeba na Rozvadově u D5/A6 jako na např. u Ventimiglie na italské A10 a francouzské A8. Nebo na D8/A17 stejně jako někde na zapádě, kde ani dřív žádné hraniční budky nebyly (B/NL).
Ale proč by jsme pro bůh, i přesto, že už tam státní hranice "není" měli přestat značit hlavní tahy do ciziny i se symboly sousedních států. A psal to i Adi88 - ne všichni jedou do Vídně a Bratislavy. Jsou tu třeba např. i Vysoké Tatry a přece kdyby např. od "nové" D1/D49 byl značený Trenčín (SK) nebo od D1/I/35 Žilina (SK), tak to je hodně dobrá orientace na mrknutí "jedním" okem pro někoho kdo tam jede poprvé.
Jezdil, jsem dřív cca 2x za rok z Prahy do Monaca,Nice. V podstatě bez mapy. A jak mi ze začátku dost hodně bodlo např. na okruhu okolo Milána, kde je daleko více pruhů než jen tři a slušný provoz i ve 3h ráno, že na exitu bylo značeno Como, Lugano i s (I).
Tak proč by tedy nemohlo být na Pražským okruhu - jeden z hlavních tranizitů u nás - značeno pro bůh, alespoň třeba BRNO (SK) (A), PLZEŇ (D)...atd....
Když už tam na hlavních kříženích R1/D1, R1/R4, R1/D5..atd.. nemůže bý tedy Wien, Linz, Passau, Nürnberg...atd..
Je to nejen a pro rychlejší a bleskovější orientaci - někdo to tu už i psal..to (A)..(SK)..tam krásně "vykukuje", ale taky nám to dává přece jen trochu i punc světovosti a toho, že už tu železnou oponu naopak nemáme a snažíme se udělat maximum i pro ty kteří k nám i přijedou(dokonce).
A te´d tě poprudím ještě víc, kéž by se stal zázrak - a my tu "kus" tý Itálie proti které brojíš, naopak měli. S výborným jídlem, pitím, s usměvavými a přívětivými lidmi, s perfektními dálnicemi (povrch vozovek, vodorovné značení, značení i pro jízdu v mlze, perfektně upravenými dělícími pásy dálnic) a třeba i tím, že když zastavíš kdekoliv na jakékoliv odpočívce, čerpačce, tak všude dostaneš výborný kafe, čerstvé sendvičce prakticky s čimkoliv na co si vzpomeneš a obchodu na čerpačce se sotva vyrovná nějaký obchod Na Příkopech.
Když pak vidím, "zmraženou" nabídku na našich čerpačkách, tak se mi otevíra kufr a to nejen v autě.
Ale teď mě zase nekdo napadne, že to není téma o žrádle a o životním stylu, ale o návrzích na změnu dopravního značení. Soráč, ale nedalo mi to. Když už prudíš pořád i proti té Itálii.