Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Jak značit nové silnice pro motorová vozidla?

R
45
39%
S
49
42%
M
13
11%
A
0
Žádná hlasování
I
9
8%
SPMV
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 116

monin

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od monin »

DálničářMK píše:Sorry,já s tím editorem neumím, tak tu odpověď napíšu sem. To monin:Tak to pozor, myslel jsem to tak, že se jedná o čtyřproudé přivaděče, což I/49 od Zlína k R/D55 je a stejně je to tak I/38 v Jihlavě.
Jukni na toto a hned si ušetříš čas vymýšlením nových D138..
http://img.ihned.cz/attachment.php/720/ ... ic_jpg.jpg
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

DálničářMK píše:Sorry,já s tím editorem neumím, tak tu odpověď napíšu sem. To monin:Tak to pozor, myslel jsem to tak, že se jedná o čtyřproudé přivaděče, což I/49 od Zlína k R/D55 je a stejně je to tak I/38 v Jihlavě.
Mezi čtyřproudým přivaděčem I/38 u Jihlavy a I/49 u Zlína je ovšem zásadní rozdíl. Ten jihlavský má MÚK, zlínský semafory. To už bych pak mohl jako dálnici značit cokoliv, třeba v Praze Poděbradskou :-)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

jonáš píše:To je snad jedno, důležitý je aby to hezky vypadalo na mapě, ne?
Takhle jsem si hrál jako malý :P
DálničářMK píše:Podívejte,na většině komunikací, které jsem tu vyjmenoval jsou třeba jen dílčí úpravy a přeznačení.
A pod tím si mám u D37 do Velké Bíteše představit co?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Takže popořadě:Já vycházím z Nového pojetí a D138 je jen můj návrh označení dnešní I/38 po případném přeřazení na D,což se jednou určitě stane. Pokud jde o D37, tak je to má vize, která by zabezpečila při komplikacích na D1 přejezd na D35. Myslím to tak, že kdybyste vyjeli na Prahu a za Bíteší by byla komplikace,tak byste si vyjel na D37 a u Opatovic byste najel na D35 a u Sedlic na D1 a pak na Prahu. Ale je to jen vize. Jinak díky za info I/49, takže tu si mohu dát pryč. Jinak si myslím, že do Nového pojetí mohly být zařazeny i existující části pražských radiál s povrchovými částmi MO.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Takže pro případ nehody budeme mít D37 a jinak po ní bude jezdit vzduch. Podstatnou věcí pro čtyřpruh jsou dopravní intenzity a kvalita dopravy a na silnicích s 4 či 8 tisíci aut za den, čtyřpruh většinou neobhájíš.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Tak nejen na nehody. D1 je furt zacpaná,uzavřená nebo je na ní nějaká jiná komplikace. Podívejte sám žiji v místě, kde je dálnice D1 a intenzita je tu max. 10 000 za 24 h.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tak máme na mysli asi každý jinou D1. Nevím o tom, že by byla stále zacpaná, uzavřená či jinak komplikovaná. Právě naopak po většinu času je dálnice bezproblémů průjezdná.
Nízká intenzita u Ostravy a Bohumína je způsobena tím, že v době sčítání dopravy v roce 2010 ještě nebylo zprovozněno propojení D1 - A1. A po úplném zprovoznění A1 i pro NA budou intenzity růst. Navíc je to hraniční úsek, který je vždy méně zatížený než zbytek.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Ano ty úseky myslím,konkrétně bydlím v Bohumíně. Jinak si myslím, že konečná intenzita bude něco kolem 15 000 vozidel. Jinak si myslím, že D1 se musí dostavět a k ní D55 mezi Olomoucí a Přerovem.
monin

Příspěvek od monin »

Tak tvé vize s novými D jsou super. Zvláště pokud si předstávím tu tvoji vizi s D37 a to že pocházím od Chrudimi a zase se tam chci na stará kolena vrátit. Představa, že bych pohodlně najel na D37, pak se dostal přes D34 na D3 u Budějc a vzal to do Alp přes Dolní Dvořiště, tak ta představa je moc lákava, zvláště když si představím, jak se Jonáš trmácí do Alp po obyčejné I/4 přes Strážný..:-)
Jinak samozřejmě souhlas s tím co píše Lenny o D1. Ne, že bych po D1 jezdil tak často, ale je to skoro vždy naprosto v pohodě a pokud proběhne konečně ta rekonstrukce, tak je to už pak úplná selanka. Takže básnit třeba o nějaké D37 mi příjde fakt jako jedna velká fantasmagorie. I tu D35 bych obětoval za D3 Veselí/L.-hr.CZ/A. Tedy asi zatím, kromě úseku Opatovice - Časy kde se budoucí D35 může napojit na I/36 a pak hned na I/35 a obchvat Holic.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Já jsem taky pro D46,ale s podmínkou, že po dokončení D55 mezi Olomoucí a Přerovem a D1 mezi Lipníkem a Říkovicema se musí udělat gen. modernizace D46. Jinak jsem i pro návrh vést úseky dnešních R a později jedniček přeřadit na D a zbytek později,ale byl by v tom chaos. Proto jsem pro povýšení všech dneeních R na D+radiály a části okruhů a přivaděče v Praze,Brně,Ostravě a Plzni.

Jinak je to jen vize a D34 je další z možných vizí. Jinak myslím si, že je fakt, že musíme dokončit původní D. Ale dále si myslím, že v dnešní době bysme měli dostavět i severní spoj Čech s Moravou. Naše priority by měly být tyto:Dokončit D1,D35. Dostavět D55,D43,D48 a okruhy v Praze a Brně. A modernizovat D1 po Vyškov,D46 a možná i D5.

Opět používej fci Upravit, místo vícenásobného přispívání - jinak porušuješ pravidla (doporučuji nastudovat) - MzO
monin

Příspěvek od monin »

DálničářMK píše:Jinak je to jen vize a D34 je další z možných vizí. Jinak myslím si, že je fakt, že musíme dokončit původní D. Ale dále si myslím, že v dnešní době bysme měli dostavět i severní spoj Čech s Moravou. Naše priority by měly být tyto:Dokončit D1,D35. Dostavět D55,D43,D48 a okruhy v Praze a Brně. A modernizovat D1 po Vyškov,D46 a možná i D5.
Mohu se tě zeptat na ty tvé vize? Ty na ně pohlížíš odkud? Z Curychu? Z Milána? Nebo z nebe? Mě příjde, že se dost hodně vznášíš v nebesích. Protože to snad jinak ani nemůžeš myslet vážně, to co píšeš. :D
Standa

Příspěvek od Standa »

monin píše:.... Představa, že bych pohodlně najel na D37, pak se dostal přes D34 na D3 u Budějc a vzal to do Alp přes Dolní Dvořiště, tak ta představa je moc lákava, zvláště když si představím, jak se Jonáš trmácí do Alp po obyčejné I/4 přes Strážný..:-) ...
Tak tam bude samozřejmě D4 plynule navazující tunelem pod ŠUNAPem na A94 přes Pasov až do Mnichova ;) . A co teprve představa, jak asi bude vypadat MÚK Ždírec nad Doubravou (D34 x D37 x sjezd do města x přivaděč do Chotěboře D345)... Budou stačit kolektory nebo se bude muset dělat pětipatrový stack (vize MÚK Ždírec nad Doubravou 2050 :D )? Taky mám rád fantastické úvahy, ale nad rámec základní sítě (a to ještě v poněkud redukovaném "Novém pojetí") má smysl uvažovat snad jen o nějaké nábližce mezi Plzní a Humpolcem (D19), a i to už je dost na hranici fantasmagorie...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Mapman is back :)

Ano, spousta z nás si kreslila kdysi různé vize, ostatně máme tu od toho i vlákno:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=16&t=1332

Speciálně tu D19 si pamatuju, že jsem si čmáral i já:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 526#p13526

Jinak prosím vize disktujte na výše uvedeném odkazu, tady se věnujeme hlavně "Novému pojetí" :)
monin

Příspěvek od monin »

Mapman : doufám, že jsi ten čas, co jsi tu nebyl, strávil pobytem na ŘSD v Curychu a následných cestách po CH a dolaďoval si tam ještě nějaké vychytávky k "Novému pojetí" :-)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Švýcarsko úplně ne, ale na konci února jsem se byl podívat v Portugalsku, což je země, která má velký dálniční boom za sebou ale staví pořád dost... Nicméně je to vykoupeno tím, že dálnice jsou sakra drahé :) a používá je poměrně málo lidí - ostatně cenová úroveň je tam velmi podobná té naší. Z cesty jsem si ale donesl zase spoustu myšlenek a trochu jsem se utvrdil i v tom, že ten náš přístup k novému pojetí není cestou špatným směrem, jen vychytat mouchy :) Každopádně to zatím vypadá, že téma tohoto vlákna (přejmenování rychlostních silnic na dálnice) směřuje pro dvě třetiny eRek zatím k úspěšnému konci. Na cestě je ale stále spousta kritických bodů, kterými musíme projít, a sněmovna je nejspíš tím nejkritičtějším ;)
monin

Příspěvek od monin »

No tak super, Portugalsko taky berem. :-) Mají tam taky tak dobré značení turistických cílů (hnědé značky) jako třeba v Itálii a ve Francii?
Sněmovna? To bude ok, hlavně, aby jim to tam někdo pořádně vysvětlil o co se vlastně jedná. Protože když čtu právě co říkají už dnes někteří starostové z hradeckého kraje na nové úseky se 110km/h, tak to i mě jímá hrůza.
--------------------------------------------------------------------------------
Přestože všechny tyto komunikace teprve musí být podrobeny zkoumání, zda je vyšší rychlost přínosná a bezpečná, starosta Samšiny Jiří Knížek už teď neskrývá obavy.

Opatrný by raději byl rovněž starosta Týniště nad Orlicí Jaroslav Matička. Silnice mezi Hradcem Králové a Vamberkem sice prošla rozšiřováním, postavilo se zde několik nových kruhových objezdů a Týniště i Vamberk mají obchvat, avšak vyšší rychlost může přinést spoustu problémů.

Protože takhle když budeme všichni opatrný, jak p. starosta ze Samšin a z Týniště, tak to se nepřejmenuje ani R1 na D99 či jak se bude nově R1 značit.. :D
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

monin píše:Protože když čtu právě co říkají už dnes někteří starostové z hradeckého kraje na nové úseky se 110km/h, tak to i mě jímá hrůza.
Tohle bych spolu neslučoval a docela mě překvapuje, kde se zas tyto myšlenky berou. Silnice, o kterých tam píšou, jsou obyčejné dvoupruhy s úrovňovými křižovatkami, takže se obavám nedivím.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ježiš, to je zase dezinformace, no na směrově nedělených komunikacích musí zůstat zatím podle návrhu zákona 90ka ... 110 pouze na směrově dělených!

Jinak ano, i Portugalci mají hnědé značky, ostatně před pár týdny bylo spuštěno StreetView i pro Portugalsko, můžeš se sám podívat...
Standa

Příspěvek od Standa »

Tak hlavně to vysvětlit těm poslancům!
dvs

Příspěvek od dvs »

mapman píše:Ježiš, to je zase dezinformace, no na směrově nedělených komunikacích musí zůstat zatím podle návrhu zákona 90ka ... 110 pouze na směrově dělených!

Jinak ano, i Portugalci mají hnědé značky, ostatně před pár týdny bylo spuštěno StreetView i pro Portugalsko, můžeš se sám podívat...
Ten článek v idnes je fakt pěkná slátanina, ale i u mapky Nového pojetí je, že tečkované I.třídy budou lokálně označeny SPMV tj. bude tam SPMV a 90 (=zákaz cyklistů, koní ...)?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

V podstatě ano. Ideálním kandidátem pro začátek je třeba úseku I/35 Bílý Kostel - Hrádek n.N., s otevřením už by tam mohli rovnou tu SPMV dát, víc než 90 tam ale povolit nepůjde, bohužel/bohudík - ať si každý vybere... já bych si 100ku představit uměl.
Standa

Příspěvek od Standa »

dvs píše:...Ten článek v idnes je fakt pěkná slátanina, ale i u mapky Nového pojetí je, že tečkované I.třídy budou lokálně označeny SPMV tj. bude tam SPMV a 90 (=zákaz cyklistů, koní ...)?
Asi jak v které verzi. Já mám vytisknuté dvě, v novější ty tečkované úseky vůbec nejsou a v té starší je u nich: "Návrh páteřních silnic I. třídy s prioritou při odstraňování bodových závad a výhledem pro lokální označení SMPV".
dvs

Příspěvek od dvs »

Standa píše:
dvs píše:...Ten článek v idnes je fakt pěkná slátanina, ale i u mapky Nového pojetí je, že tečkované I.třídy budou lokálně označeny SPMV tj. bude tam SPMV a 90 (=zákaz cyklistů, koní ...)?
Asi jak v které verzi. Já mám vytisknuté dvě, v novější ty tečkované úseky vůbec nejsou a v té starší je u nich: "Návrh páteřních silnic I. třídy s prioritou při odstraňování bodových závad a výhledem pro lokální označení SMPV".
No pak si ale za to může i tiskové odd. mdčr. Já než jsem to napsal, tak jsem se kouknul na web mdčr a vypadla na mne ta starší. Kde je ta nová?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

V eKlepu ... na Vládu šla už ta nová ...
dvs

Příspěvek od dvs »

mapman píše:V eKlepu ... na Vládu šla už ta nová ...
Kde? je tam dopis, důvodová zpráva, znění zákona, ale mapu jsem tam nenašel :(
Hledal jsem tady http://eklep.vlada.cz/eklep/page.jsf?pid=KORN8YHE5JUW
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“