Co důvodem je, to netuším. Podle mého pouze laxní přístup správy ŘSD a "připrděnost". Ale VRT rozhodně není důvodem, proč se začal plánovat kruháč. To jsem napsal.
I/38 obecně
Re: I/38 obecně
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Proběhla už stavba Blížkovice - úprava křižovatky I/38 a III/4117? Předmětem stavby je výstavba odbočovacího pruhu vlevo a připojovacího pruhu ve směru Blížkovice - Znojmo. Nikde o její realizaci nic nemůžu najít.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jo, celé hotové a zprovozněné už nějaký ten měsíc.
Velmi prospěšná úprava.
Teď už jsou na řadě velké přeložky.
Velmi prospěšná úprava.
Teď už jsou na řadě velké přeložky.
Takže akce proběhla loni na podzim?
D47 už máme, teď ještě D48
Dokončovalo se až "na jaře", bylo to i pod sněhem. Poměrně dlouho se jezdilo bez semaforu kolem červenobílých vodících desek.
-
Diaľničiar
- VIP
Re: I/38 Doksy – Obora
4.12.2024
Doksy - Obora - Mladá Boleslav - silnice č. 38 - montáž úsekového měřiče rychlosti na velice nebezpečném úseku, kde došlo k několika smrtelným dopravním nehodám. Délka měřeného úseku 4600m.
Jezděte opatrně a nohu z plynu…
Doksy - Obora - Mladá Boleslav - silnice č. 38 - montáž úsekového měřiče rychlosti na velice nebezpečném úseku, kde došlo k několika smrtelným dopravním nehodám. Délka měřeného úseku 4600m.
Jezděte opatrně a nohu z plynu…
-
NullDeVoid
- Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland
Produktivnější by bylo předělat to na S38.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Kdo dosáhne na peníze ? Která obec...
Chystá se přestavba stávající průsečné křižovatky I/38 se silnicí III/01013 u Nepřevázky. Na desce Středočeského kraje visí oznámení o zahájení společného řízení.
Aha, s podchody, tak to pak ano. Jinak by to byl totální nesmysl.
Určitě pomůže i propojení s ulicí Klášterní, pak by celý kruháč dával celkem i smysl.
Ovšem obecně mi přijde, že je lepší mít na hlavním průtahu prostě světla po sobě a ne mezi to vkládat kruháč. Po realizaci velkého obchvatu .. prosím.
Určitě pomůže i propojení s ulicí Klášterní, pak by celý kruháč dával celkem i smysl.
Ovšem obecně mi přijde, že je lepší mít na hlavním průtahu prostě světla po sobě a ne mezi to vkládat kruháč. Po realizaci velkého obchvatu .. prosím.
Jde o návrh turbo-okružky. Druhou variantou je zachování SSZ s přidáním dalšího pruhu pro levé odbočení z I/53 Brněnské rovněž s napojením čtvrtého ramene. Průsečná se SSZ ale kupodivu vychází z hlediska kapacit nepatrně lépe než turbo-okružka.
Ačkoliv jsem velkým příznivcem TOK, tak tady jednoznačně dává větší smysl SSZ, když je i na všech navazujících směrech cca 400m od řešené křižovatky (na Brněnská x Družstevní se také má SSZ realizovat).
Ačkoliv jsem velkým příznivcem TOK, tak tady jednoznačně dává větší smysl SSZ, když je i na všech navazujících směrech cca 400m od řešené křižovatky (na Brněnská x Družstevní se také má SSZ realizovat).
Přesně. Nejdůležitější a nejpřínosnější je souvislost. Ta tímto padne.
Tak po dostavbě obchvatu (1. stavby) se bude jezdit přes Družstevní, kde už dva kruháče jsou, takže třetí by tam klidně být mohl
Pokud ale bude SSZ i na křižovatce Brněnská x Družstevní (a SSZ tam je dost potřeba už dnes), dává mi taky větší smysl kapacitnější křižovatka se SSZ. No, hlavně jsem příjemně překvapen, že Závod Brno řeší něco dopředu a že si vůbec ten problém s kapacitou do budoucna uvědomují.
No po dokončení stavby I alespoň dle modelů dojde jen k částečnému přelivu intenzit, alespoň dle moelů, čemuž bych i klidně věřil. Nicméně potreba zkapacitnit tuto křižovatku zejména vjezd z Brněnské z toho stejně vyplývá...
Dle nezaručených informací by neměl být asi zavedem zákaz tranzitu po I/38 kolem centra do doby než bude obchvat Znojma kompletní, ale jak říkám, není to zaručené info. Ono to i dává smysl, protože Družstevní a křižovatky na ní (včetně 38x53) by to podle mě nezvládly. Napojení obchvatu stavbou I na Suchohrdelskou bude mít velký pozotivní vliv hlavně na "vzdálenou tangentu" II/408 přes Suchohrdly a Kuchařovice, zatímco tranzit po I/38 zatím převážně zůstane na stávající trase, ale v závislosti na aktuální dopravní situaci
Dle nezaručených informací by neměl být asi zavedem zákaz tranzitu po I/38 kolem centra do doby než bude obchvat Znojma kompletní, ale jak říkám, není to zaručené info. Ono to i dává smysl, protože Družstevní a křižovatky na ní (včetně 38x53) by to podle mě nezvládly. Napojení obchvatu stavbou I na Suchohrdelskou bude mít velký pozotivní vliv hlavně na "vzdálenou tangentu" II/408 přes Suchohrdly a Kuchařovice, zatímco tranzit po I/38 zatím převážně zůstane na stávající trase, ale v závislosti na aktuální dopravní situaci